Ексклюзиви
понеділок, 12 вересня 2011 09:31

Літаючий рюкзак може набирати швидкість до 100 км/год та піднімати людину на висоту 2,5 км

Літаючий рюкзак може набирати швидкість до 100 км/год та піднімати людину на висоту 2,5 км

Новозеландська компанія Martin Aircraft має намір в 2012 році розпочати продаж індивідуальних літальних апаратів Martin Jetpack. Ubergizmo пише, що "літаючий рюкзак" обійдеться покупцеві в 100 тисяч доларів.

Martin Jetpack, розроблений засновником новозеландської компанії Гленом Мартіном, вперше був представлений 2008 року. Для того, щоб Martin Jetpack не потрапив під обмеження для цивільної авіації, його швидкість польоту була обмежена приблизно до 100 кілометрів за годину. Людину апарат може підняти на висоту 2,5 кілометри. Максимальна тривалість польоту Martin Jetpack становить 30 хвилин, а працює апарат на бензині.

Експериментальний зразок пристрою був масою 115 кілограм. Невеликі габарити звільняють покупця Martin Jetpack від необхідності мати спеціальну ліцензію.

У Martin Aircraft, яка працювала над проектом більше 25 років, розраховують, що покупцями літальних апаратів стануть не тільки приватні особи, але й рятувальні служби. Крім того, в Martin Aircraft вважають, що апаратом можуть зацікавитись військові.

Зараз ви читаєте новину «Літаючий рюкзак може набирати швидкість до 100 км/год та піднімати людину на висоту 2,5 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути