пʼятниця, 24 травня 2013 13:03

Легендарний шлях Стародавнього Сходу перетворили на туристичний маршрут
6

Фото: Фото: kulturologia.ru

У Середньовіччі європейські країни були сполучені між собою мережею паломницьких стежок, названих Шляхом Святого Якова та ведуть у місто Сантьяго-де-Компостела на північному заході Іспанії. В останні ж кілька десятиліть вони відродилися в якості найбільш популярного у світі туристичного пішохідного маршруту довжиною у кілька сот кілометрів.

Схожа історія сталася кілька років тому на Близькому Сході, де завдяки старанням професора антропології з Гарварду Вільяма Юрі (William Ury) був відроджений стародавній маршрут, дорога вздовж якої протягом багатьох століть проходили народи, чия спадщина стало основою нашої Цивілізації. Починається цей Шлях в іракському місті Урі, проходить через Сирію, Туреччину, Йорданію, Ізраїль, Саудівську Аравію і Єгипет. Але відновлена ??і промаркована в якості туристичного маршруту його частина починається в Ізраїлі і закінчується у Туреччині, маючи при цьому довжину 1200 кілометрів.

Найпопулярніший на даний момент її відрізок знаходиться в Туреччині в околицях міста Урфа. Пройшовши по ньому 170 кілометрів, туристи відкривають для себе залишки стародавніх міст, римську спадщину регіону, дивовижної краси природу та гостинність місцевих жителів-курдів, які з появою прокладених через їх села і селища Шляхів Авраама, з радістю відчинили двері своїх будинків для гостей з усього світу.

Туристичний піший маршрут на Близькому Сході був названий на честь біблійного патріарха Авраама, який протягом свого життя пройшов схожим шляхом з шумерського міста Ур на територію сучасного Ізраїлю, щоб стати там прабатьком єврейського народу.

Зараз ви читаєте новину «Легендарний шлях Стародавнього Сходу перетворили на туристичний маршрут». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути