вівторок, 21 вересня 2010 16:52

Краса призводить до страждань і депресії - дослідження

Краса призводить до страждань і депресії - дослідження
Краса вважається подарунком долі й квитком у щасливе майбутнє. Але виявляється, зовнішня привабливість може принести також і проблеми.

Найчастіше це відбувається в підлітковому віці.

Дослідники з університету Радбуга (Голландія) встановили, що красиві підлітки набагато частіше за своїх однолітків, що мають менш привабливу зовнішність, страждають від депресій, повідомляє MedikForum.ru.

Під час проведеного ними дослідження голландські вчені проаналізували дані про 230 тінейджерів у віці від 13 до 15 років з різними типами зовнішності й прийшли до висновку, що зовні привабливі підлітки більше за інших схильні до страждань і депресій.

Дослідники пояснюють цей факт наступним чином.

З раннього віку навколишні орієнтують таких дітей неправильним чином. Красиві підлітки рано усвідомлюють свою перевагу перед іншими. Це розвиває в них гординю й марнославство, і не сприяє встановленню гарних стосунків з однолітками.

Крім того, батьки часто покладають на таких дітей величезні надії.

Їх очікування завищені, і діти починають відчувати стрес, боячись, що не зможуть відповідати цим планам і здійснити мрії батьків. Це погіршує їх моральний стан і призводить до депресії.

Нагадаємо, цього року в четвертий раз поспіль за версією журналу People найкрасивішою жінкою планети назвали голлівудську актрису Джулію Робертс.

Newsru.co.il

Зараз ви читаєте новину «Краса призводить до страждань і депресії - дослідження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути