пʼятниця, 21 червня 2013 13:43

Кожен може пограти на піаніно у центрі Львова

З ініціативи львівського музиканта Маркіяна Мацеха біля Латинського кафедрального собору у центрі Львова поставили піаніно. На ньому може зіграти кожен перехожий. Інструмент стоїть просто на тротуарі, з кріслом. Музикант подарував інструмент громаді. Піаніно стоятиме тут постійно. У дощ його накриватимуть, а доглядатимуть за ним працівники сусіднього кафе.

Автор: Фото: Леся Межва
 

"Ідея виникла у мого сина. Він грає на різних музичних інструментах, навчився сам, - розповів громадський діяч Олег Мацех. - Нещодавно грав на площі Ринок. Вирішив, що було би класно просто витягнути наше піаніно на вулицю. Я бачив по світу так звані "вуличні" піаніно, на яких написано "Пограй на мені!". Ми спільно вирішили, що у Львові на вулиці має постійно стояти такий інструмент. Буде спеціальна прозора пластикова штука, щоб зберегти інструмент, виглядатиме досить естетично. Його постійно настроюватимуть. Це буде нормальне діюче піаніно. Ми розуміємо, що за певний час воно пошкодиться. Все-таки погодні умови і таке інше. Але ми сподіваємось, що львів'яни почнуть за нашим прикладом витягувати на вулиці свої інструменти, на яких ніхто не грає. І традиція із піаніно у центрі Львова житиме. Тому ми всіх запрошуємо. Спробувати зможе кожен".

Автор: Фото: Леся Межва
 

Перехожі наразі обходять інструмент. Думають, що його виставили посушити на сонці. А коли хтось сідає грати, польські туристи обступають і фотографують виконавця.

Зараз ви читаєте новину «Кожен може пограти на піаніно у центрі Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути