неділя, 20 липня 2008 18:35

Комп"ютерна миша небезпечна для здоров"я

Комп"ютерна миша небезпечна для здоров"я
Працюючи за комп"ютером, ми, найчастіше, основну увагу приділяємо тому, щоб забезпечити свої очі і захиститися від електромагнітного випромінювання. Але можуть підстерігати і інші небезпеки, про які іноді навіть і не підозрюєш.

Ні з того ні з сього, раптом, починає німіти мізинець, середній або безіменний палець на руці, а зап"ястя просто зводить судома.

Люди, "просунуті" в медичному плані, спочатку серйозно лякаються, адже оніміння мізинця і безіменного пальця на руці - це один з перших дзвінків, що говорять про порушення мозкового кровообігу.

Нервові волокна в наших зап"ястях і руках йдуть по певних каналах (тунелям), які утворюються кістками, зв"язками і м"язами. Коли людина довго працює на клавіатурі і, особливо з комп"ютерною мишкою, вона притискає кисть до столу, а нерв до кістки, тим самим передавлюючи його. Якщо це продовжується достатньо довгий час, виникають оніміння, колення, біль, аж до повної втрати чутливості в пальцях.

Існує 2 шляхи в лікуванні зап"ястного синдрому. Перший - лікарський, коли в канали і тканини, що оточують нерв, робляться ін"єкції препаратів-глюкокортикоїдів, щоб вони відновили "прохідність" нервів. Другий шлях - хірургічний. Лікар розтинає тканини, що здавлюють нерв. Але, звичайно, краще всього - це профілактика хвороби. А краща профілактика - це уникати провокуючого моменту, тобто, власне, комп"ютера. І ще декілька рекомендацій:

-Постарайтеся стежити за тим, щоб кут згину руки в лікті був 90 градусів.

-При роботі з мишкою, кисть повинна бути прямою і лежати якнайдалі від краю столу.

-Бажано мати спеціальні ортопедичні килимки для миші (з опуклостями) або сам стіл, повідомляє news.rin.ru.

Зараз ви читаєте новину «Комп"ютерна миша небезпечна для здоров"я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути