Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 18:03

Команда Wikileaks запустила новий сайт - Openleaks

Команда Wikileaks запустила новий сайт - Openleaks

Колишні члени команди Wikileaks запустили новий веб-сайт під назвою Openleaks. Він теж призначений публікувати секретні документи.

Проект, заснований колишнім соратником Даніелем Домшайт-Бергом, який покинув WikiLeaks через розбіжності з Джуліаном Ассанжем, буде, як і Wikileaks, публікувати дані від інформаторів на умовах дотримання повної конфіденційності. Основною відмінністю стане, за словами команди, більша прозорість, зокрема в тому, що стосується фінансування та бюджетів організації.

Сайт не буде публікувати всі документи, як це робив Wikileaks, а лише на безкоштовній основі надавати інформацію зацікавленим ЗМІ. Як повідомляють засновники, Openleaks не є альтернативою або конкурентом Wikileaks. Це додатковий проект, призначений надавати ту інформацію, яку Wikileaks не публікує, або не може публікувати, передає "Інтерфакс".

Між тим, як нещодавно стало відомо, вже цього року австралійський журналіст Ендрю Фулер випустить книгу про Ассанджа, а Голлівуд оперативно зніме за нею фільм.

За матеріалами: Вести

Зараз ви читаєте новину «Команда Wikileaks запустила новий сайт - Openleaks». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути