Ексклюзиви
пʼятниця, 28 січня 2011 10:11

Прихильники засновника WikiLeaks продовжують мстити за нього MasterCard і Visa

Прихильники засновника WikiLeaks продовжують мстити за нього MasterCard і Visa

Британська поліція 27 січня заарештувала п'ятьох молодиків, підозрюваних в організації атак хакерів на сайти MasterCard, Visa і PayPal, пише The Guardian.

Спроби зламати зазначені сайти в усьому світі значно почастішали після того, як ці компанії відмовилися співпрацювати з сайтом WikiLeaks і його творцем Джуліаном Ассанжем. Таку відмову прихильники Ассанжа сприйняли як тиск на нього та на його ресурс.

Більшості заарештованих у справі про злом сайтів 20 років і менше. Лише одному з хакерів нещодавно виповнилося 26.

У заяві Скотленд-Ярду, поширеному з приводу проведення операції, сказано, що арешти стали частиною кампанії з боротьби з хакерами з групи Anonymous. Ця група прославилася тим, що її учасники зуміли порушити роботу сайтів компаній MasterCard, Visa і PayPal, звинувачених ними в нелояльності до Ассанжу.

Близько тисячі активістів цієї групи пообіцяли помститися тим компаніям і організаціям, які заважають працювати WikiLeaks і його засновникові.

Крім того, під час заворушень у Тунісі та Єгипті група Anonymous виступила на боці демонстрантів, заблокувавши роботу урядових сайтів цих країн.

Раніше за підозрою в приналежності до групи Anonymous людей вже затримували. Так, у Голландії на суд чекають двоє підлітків, яких викрили у зломах чужих сайтів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Прихильники засновника WikiLeaks продовжують мстити за нього MasterCard і Visa». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути