четвер, 16 серпня 2012 13:50

Колишня вчителька робить фантастичні мозаїки з уламків та детальок
6

Фото: Фото: Культурология

Художниця Лора Харріс (Laura Harris) з Вісконсіна завжди вміла і любила малювати, цей талант був дарований їй від народження. Свого часу вона отримала філологічну освіту, працювала за фахом і неодноразово ставала найкращим вчителем штату. Проте ось вже більше 25 років Лора Харріс змушена цілком і повністю присвятити себе улюбленому хобі, адже у 1985 році художниці діагностували розсіяний склероз, що і змусило її піти з посади викладача. З тих пір вона працює вдома, і в домашній арт-майстерні створює дивовижні мозаїки, які принесли їй популярність як на батьківщині, так і за її межами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мозаїку викладають із золотом і стразами

Зі шматочків і уламків найрізноманітніших матеріалів, дрібних деталей різної техніки, а також ключів, намистин, гудзиків і камінчиків Лора Харріс викладає портрети і пейзажі у своїй неповторній, індивідуальній манері. В її мозаїках реалістичні сюжети поєднуються з казковими мотивами, чарів додають і елементи сюрреалізму, до якого художниця явно небайдужа.

Незважаючи на те, що захворювання художниці прогресує, вона не втрачає бадьорості духу, і час від часу навіть жартує, що розсіяний склероз - непоганий помічник для її творчого хобі. Адже в роботі з уламками порцеляни, скла і кераміки, завжди є небезпека порізатися їх гострими краями, але оскільки хвороба "нагородила" художницю таким симптомом як оніміння тканин, вона рідко відчуває гострий біль, навіть коли їй трапляється необережно схопити той чи інший уламок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Художник Тарас Полатайко здав 5 літрів крові для інсталяції

Сьогодні Лора Харріс - успішна і знаменита художниця, чиї роботи беруть участь у численних конкурсах, виставках і фестивалях сучасного мистецтва, які проходять по всьому світу.

Зараз ви читаєте новину «Колишня вчителька робить фантастичні мозаїки з уламків та детальок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути