понеділок, 11 жовтня 2010 09:39

Китайці вирушають на пошуки снігової людини

Китайці вирушають на пошуки снігової людини

У Китаї знову почали шукати "снігову людину", через тридцять років після останньої наукової експедиції, яка намагалася відстежити її в межах Піднебесної.

Китайські вчені розглядають можливість організації добре оснащених пошукових робіт людиноподібної істоти, так званого бігфута, в провінції Хубей у Центральному Китаї, повідомило агентство Сіньхуа.

Одним з ентузіастів пошуків бігфута став 75-річний Ван Шаньцай з Хубейська інституту культурної спадщини та археології. Він також є заступником голови місцевого відділення Асоціації пошуків дикої людини.

Пошуки "дикої людини" - "ежень" передбачається розгорнути в природному заповіднику Шеньнунцзя, де, за чутками, він мешкає. Більше чотирьохсот людей за останнє десятиліття заявляли, що бачили снігову людину або її сліди, однак достовірних свідчень цього представлено не було. Свідки, між тим, дають його опис як істоти прямоходячої, зростанням понад два метри, з сірим, рудим або чорним волосяним покривом по всьому тілу.

Китайські легенди розповідають про численні випадки контактів селян у віддалених місцях з ежень.

Велика експедиція була організована на початку 80-х років минулого століття, проте зусилля вчених не дозволили тоді розгадати таємницю існування ежень. Тепер фахівці розраховують на більш сучасне обладнання, включаючи відеокамери та засоби дистанційного спостереження.

Нагадаємо, організація Research Now провела дослідження, в ході якого з'ясувалося, що чим розумніше технології, тим тупішою стає людина. Так, 80% британців, дізнавшись номер телефону, не зможуть відтворити його через п'ять секунд.

Вести, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Китайці вирушають на пошуки снігової людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути