Ексклюзиви
середа, 25 квітня 2012 17:15

Китайці створили ягня "зі смаком риби"

Китайські науковці клонували ягня, м'ясо якого містить риб'ячий жир. Незвичайне ягня на ймення Пен-пен з'явилося на світ 26 березня в лабораторії наукового центру провінції Синьцзян. Для його створення науковці взяли клітини з вуха вівці породи китайський меринос.

Автор: Фото: punemirror.in
 

В ході робіт науковці імплантували в ембріон ген, узятий у круглого хробака-нематоди, що сприяє створенню в організмі жирних кислот, аналогічних тим, що містяться в риб'ячому жирі та деяких різновидах горіхів.

За словами професора Пекінського інституту геноміки Ду Юйтан, ці кислоти корисні для здоров'я людини, вони знижують ризик інфаркту та інших захворювань серцево-судинної системи. Він також зазначив, що в даний час є всі умови для промислового виробництва подібної генетично модифікованої баранини.

Втім, досі ще жодна генетично модифікована тварина не була рекомендована для вживання людиною ніде в світі, зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Китайці створили ягня "зі смаком риби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути