середа, 25 квітня 2012 17:15

Китайці створили ягня "зі смаком риби"

Китайські науковці клонували ягня, м'ясо якого містить риб'ячий жир. Незвичайне ягня на ймення Пен-пен з'явилося на світ 26 березня в лабораторії наукового центру провінції Синьцзян. Для його створення науковці взяли клітини з вуха вівці породи китайський меринос.

Автор: Фото: punemirror.in
 

В ході робіт науковці імплантували в ембріон ген, узятий у круглого хробака-нематоди, що сприяє створенню в організмі жирних кислот, аналогічних тим, що містяться в риб'ячому жирі та деяких різновидах горіхів.

За словами професора Пекінського інституту геноміки Ду Юйтан, ці кислоти корисні для здоров'я людини, вони знижують ризик інфаркту та інших захворювань серцево-судинної системи. Він також зазначив, що в даний час є всі умови для промислового виробництва подібної генетично модифікованої баранини.

Втім, досі ще жодна генетично модифікована тварина не була рекомендована для вживання людиною ніде в світі, зазначає видання.

Зараз ви читаєте новину «Китайці створили ягня "зі смаком риби"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути