Китайські науковці клонували ягня, м'ясо якого містить риб'ячий жир. Незвичайне ягня на ймення Пен-пен з'явилося на світ 26 березня в лабораторії наукового центру провінції Синьцзян. Для його створення науковці взяли клітини з вуха вівці породи китайський меринос.
В ході робіт науковці імплантували в ембріон ген, узятий у круглого хробака-нематоди, що сприяє створенню в організмі жирних кислот, аналогічних тим, що містяться в риб'ячому жирі та деяких різновидах горіхів.
За словами професора Пекінського інституту геноміки Ду Юйтан, ці кислоти корисні для здоров'я людини, вони знижують ризик інфаркту та інших захворювань серцево-судинної системи. Він також зазначив, що в даний час є всі умови для промислового виробництва подібної генетично модифікованої баранини.
Втім, досі ще жодна генетично модифікована тварина не була рекомендована для вживання людиною ніде в світі, зазначає видання.
Коментарі
1