Ексклюзиви
середа, 03 березня 2010 20:01

Кава захищає серце від хвороб

Кава захищає серце від хвороб

Співробітники дослідницького підрозділу американської організації охорони здоров"я Kaiser Permanente з"ясували, що любителі кави рідше звертаються до лікарень зі скаргами на нерівне серцебиття. І чим більше чашок кави людина випиває щодня, тим рідше у нього виникають проблеми з серцем.

Дослідники стежили за 130 054 чоловіками і жінками у віці від 18 до 90 років і прийшли до висновку, що ризик госпіталізації з порушеннями серцевого ритму знижено на 18% у тих, хто п"є по чотири і більше чашок міцної кави щодня. У тих, хто вживають одну-три чашки кави щодня ризик скорочений на 7%.

І хоча цей зв"язок не може автоматично бути доказом того, що кава сама по собі береже здоров"я серця, тепер можна стверджувати, що напій не завдає шкоди.

Кава також рятує від інсульту. Дослідження, проведене фахівцями Кембріджського університету (Великобританія), показало, що лише 71% кавоманів ризикують отримати апоплексичний удар. При цьому абсолютно все одно, яка кількість кави випивається за день - одна чашка або чотири. Більш того, не має значення і вид напою, тобто протиінсультними властивостями володіє і натуральна, і розчина, і декофеїнізована кава.

Доведено ще й те, що кава захищає жінок від раку ендометрію, чоловіків - від раку передміхурової залози, і представників обох статей - від діабету другого типу.

Компьюлента

Зараз ви читаєте новину «Кава захищає серце від хвороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути