середа, 06 листопада 2013 13:59

Канадський фотограф показав "бранців" зоопарків з різних країн світу
7

Фото: Фото: drunov.ru

Серія фотографій "Бранець", зроблена канадським фотографом Гастоном Лакомбом, який спостерігає за тваринами в зоопарках. Роблячи свої фотографії з позиції будь-якого звичайного відвідувача, Гастону Лакомбу вдається зловити в свій об'єктив зображення істот - великих і маленьких, які обмежені тими вольєрами, які їм забезпечили зоопарки, в яких вони вимушено живуть.

Ряд фотографій, який чесно документує умови, в яких живуть тварини в зоопарках дев'яти різних країн на п'яти різних континентах, робиться фотографом таємно і анонімно. Він не розголошує громадськості назви зоопарків, в яких живуть (або краще сказати, животіють ) представники дикої природи. Він викладає фотографії абсолютно всіх зоопарків, не акцентуючи увагу на якомусь конкретному з них. Він просто підписує своє фото так: "Навіть в найкращому зоопарку країни ви можете побачити диких звірів, розміщених в непривабливих цементних нішах або невеликі скляні коробки".

Але фотограф, тим не менше, вважає, що не всі зоопарки однаково погані - деякі намагаються забезпечити вихованцям комфортні і відповідні середовищу існування умови. Але багато інших перетворюють вольєри для тварин у справжні камери тортур. Також у кожному зоопарку обов'язково знайдеться хоч один представник фауни, для якого не підібрали відповідного місця, і він втиснутий у простір, який є невідповідним, неналежним і незручним .

Залишається тільки пожаліти нещасних звірів, які і так перебувають у неволі, і при цьому їм не можуть забезпечити нормальних умов.

Зараз ви читаєте новину «Канадський фотограф показав "бранців" зоопарків з різних країн світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути