Ексклюзиви
субота, 09 березня 2019 02:24

Канадська генералка розповіла, як поєднала кар'єру та народження чотирьох дітей

Канадська генералка розповіла, як поєднала кар'єру та народження чотирьох дітей
Дженні Каріньян розповіла, як поєднує роботу та сім'ю. Фото: hromadske.ua

Генералка Збройних Сил Канади Дженні Каріньян розповіла, як поєднує роботу та сім'ю. Вона брала участь в операціях на Близькому Сході під час конфлікту між Сирією та Ізраїлем за Голанські висоти, в Афганістані, у Боснії. Паралельно жінка виховує чотирьох дітей та захоплюється танцями.

"На початку моєї кар'єри, щоразу, коли я отримувала нову посаду, я ставила собі питання: я ж цього не можу зробити, нащо тоді вони просять мене? Але мені відповідали: ні, ми знаємо, що ти з цим впораєшся, просто піди, зроби і повернися. Тоді я це робила і усвідомлювала: вау, я це можу. Тоді я переходила до наступного виклику і усвідомлювала: вау, так я і це можу! Ось саме так ти з часом вибудовуєш впевненість у собі", - говорить Каріньян, повідомляє hromadske.ua.

На шляху до найвищої посади генералка зіштовхувалася з багатьма труднощами, найгірші - це стереотипи щодо жінок.

"Головна перешкода, з якою я стикаюся протягом всієї кар'єри, - це сприйняття, стереотипи. Їх три головних. Перше - що жінки слабкі, у них замало сили для армії. Друге - жінки невправні в бою, вони не підходять. Третє - ти не можеш бути солдатом і мамою одночасно. Чому я маю обирати між армією та материнством, якщо моїх колег-чоловіків про це ніколи не питали? Здається, я досить непогано пораюся зі своїми обов'язками, а ви мені зараз кажете, що я маю дітей і більше не можу бути професіоналом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 100 найуспішніших жінок України

Дженні переконує, що коли родина є хорошою командою, то домашні справи перестають бути важкими.

"Для мене родина завжди була вкрай важливою. Я б ніколи не могла робити те, що відбувається у мене вдома, сама. Мій чоловік відіграє велику роль, поки мене немає протягом 10-11 місяців. Він сам з усім порається, маючи власну роботу і виховуючи дітей. А сама вагітність - це не хвороба. Це пов'язано із самодисципліною - тримати себе в формі і дбати про здоров'я. Коли я годувала дітей, я брала їх з собою на тренування, тому що я не хотіла припиняти годування. Я телефонувала своїй мамі, вона приходила, і під час перерви я годувала дитину, а потім поверталася до тренувань. І ніхто не здогадувався - думали, що я вийшла на перекур. Просто треба навчитися жити зі своїм станом", - додає жінка.

Успішні жінки стали учасницями руху Сhild-Free. Він виник у США в 1970 році в середовищі освічених жінок. Американські феміністки, які усвідомили свої справжні бажання і цінності, боролися за право розпоряджатися тілом на власний розсудю.

Зараз ви читаєте новину «Канадська генералка розповіла, як поєднала кар'єру та народження чотирьох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути