четвер, 19 квітня 2018 12:25

Кам'яні котеджі та лазурні узбережжя : 6 найчарівніших селищ Європи
6

У Європі є чимало невеликих містечок, куди варто податися туристам, які хочуть відпочити від міської суєти.

Список із 6 найчарівніших європейських сіл обрало видання TripAdvisor.

1. Село Бібері (Англія)

Село Бібері знаходиться в графстві Глостершир на південному сході країни. Там проживає понад 600 осіб.

Бібері розташоване серед гряди зелених пагорбів Котсуолд-Хіллс і складається майже повністю зі світло-бежевих кам'яних котеджів. В тому складі знаменита лінію котеджів Арлінгтон-Роу, що датується 1380 роком. Село вважається одним з найгарніших в регіоні та надзвичайно популярне серед туристів.

Автор: TripAdvisor
  Село Бібері (Англія)
Село Бібері (Англія)

2. Комуна Ез (Франція)

Комуна розташована на південному сході Франції в регіоні Прованс, на лазурному узбережжі. Багато з його будівель відносяться до епохи Середньовіччя, однак також тут є безліч модерних магазинів і ресторанів, а також Ботанічний сад. Містечко Ез з населенням майже 3 тис. чоловік живе переважно за рахунок туризму. Особливо це місце популярне серед пар, які шукають романтичного усамітнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Динозаври серед чагарників: з'явилися моторошні фото закинутого парку

Автор: TripAdvisor
  Комуна Ез (Франція)
Комуна Ез (Франція)

3. Село Конг (Ірландія)

Село з населенням всього близько 150 осіб розташоване на межах графств Мейо і Голуей. Відоме в першу чергу своїм замком Ешфорд, де знімали оскароносний фільм "Тихий чоловік". Нині це місце приваблює шанувальників фільму, особливо зі США, а замок нині функціонує як готель.

Автор: TripAdvisor
   Село Конг (Ірландія)
Село Конг (Ірландія)

4. Місто Баден-Баден (Німеччина)

Місто Баден-Баден розташоване на західних схилах Шварцвальда. В ньому проживає майже 57 тис. людей. В першу чергу Баден-Баден відомий своїми гарячими джерелами. У Баден-Бадені навіть збереглися руїни римських лазень. Також у місті є багато історичних пам'яток, церков, музеїв, садів і багато чого іншого.

Автор: TripAdvisor
  Місто Баден-Баден (Німеччина)
Місто Баден-Баден (Німеччина)

5. Містечко Монтепунчіано (Італія)

Містечко вважається найпівденішим місцем Тоскани і розташоване в провінції Сьєна, на висоті 2000 метрів над рівнем моря. Окрім тихого відпочинку, туристи можуть знайти тут чудову архітектуру епох Середньовіччя і Ренесансу. А також можна спробувати безліч вин місцевих виноробів. Монтепунчіано оточене укріпленнями, які датовані XIV століттям. Містечко має на своїй території кілька церков і громадських площ.

Автор: TripAdvisor
   Містечко Монтепунчіано (Італія)
Містечко Монтепунчіано (Італія)

6. Містечко Ія (Греція)

В містечку Ія проживає трохи більше тисячі осіб. Воно є найпівнічнішим з кількох містечок на грецькому острові Санторіні. В ньому розташовані Військово-морський музей і "форт Лондза" – напівзруйнований замок і спостережний пункт, що зберігся з часів венеціанського панування над містом. Насамперед, туристи люблять містечко Ія за можливість споглядання дивовижного заходу сонця. А також за велику кількість типових білосніжних будівель, які увінчані блакитними куполами, а також за приголомшливий вид на Егейське море.

Автор: TripAdvisor
  Містечко Ія (Греція)
Містечко Ія (Греція)
До списку 5 найпопулярніших напрямків для весняних подорожей ввійшли Єгипет, ОАЕ, Іспанія, Домінікана, Кіпр. Кожен маршрут має свої переваги. Наприклад, для поїздки в Єгипет потрібно заощадити близько 400 доларів на людину.
Зараз ви читаєте новину «Кам'яні котеджі та лазурні узбережжя : 6 найчарівніших селищ Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути