Ексклюзиви
четвер, 09 жовтня 2008 11:42

Який найпростіший спосіб зберегти здоров"я

Фраза "сміх продовжує життя" у всіх нас на слуху з дитинства. Учені, починаючи з 70-х років 20 століття, серйозно вивчають сміх і його вплив на людину. А зараз вже існує така нова професія, як гелотологія, і по всьому світу готують величезне число спеціалістів-сміхотерапевтів.

Результати різноманітних досліджень говорять про те, що сміх - цілитель. Сміх впливає на біохімічні процеси в організмі, стимулюючи виділення нейромедіаторів серотоніну і дофаміну, а також ендорфінів.

Сміх може стати персональним тренером всього організму, не говорячи вже про те, що просто підвищує настрій і заряджає людину енергією. Під час сміху працюють біля 80 м"язів! Сміх тренує водночас м"язи грудей, плечей, пресу і діафрагму. У той же час м"язи шиї і спини розслабляються.

Сміх має загальнозміцнюючу і оздоровчу дію, оскільки покращується дихання, що призводить до поліпшення споживання тканинами кисню; частішає пульс і поліпшується кровопостачання до органів і тканин; знижується ступінь холестерину, підвищується імунітет.

Численні дослідження підтверджують гіпотезу про те, що сміх може врятувати мало не від всіх хвороб. Причому сміху підвладні не тільки психологічні проблеми і неврози, але й фізичні страждання. Він знижує вироблення гормонів стресу, нормалізує тиск, підвищує імунітет.

Також, на думку фахівців, люди, які страждають від ішемічної хвороби серця, з легкістю уникнуть інфаркту. Сміх - чудодійний і про це говорять лікарі, яким відомі випадки лікування сміхом навіть онкологічних захворювань, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Який найпростіший спосіб зберегти здоров"я ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути