четвер, 25 серпня 2011 09:38

Ізраїльський крокодил Муаммар Каддафі змінить ім'я через політичні обставини

Ізраїльський крокодил Муаммар Каддафі змінить ім'я через політичні обставини

Муаммару Каддафі, 230-кілограмовому крокодилу, що живе на фермі в ізраїльському Хамат-Едері, доведеться змінити ім'я, повідомляє Agence France-Presse. Керівництво ферми побоюється за життя вихованця у зв'язку з поваленням лівійського лідера, на честь якого був названий крокодил.

Як розповіла представник ферми Мейтан Дана, 2004 року розплідник втратив крокодила на ім'я Ясир Арафат. Він помер через кілька тижнів після смерті палестинського лідера. У Хамат-Едері дуже не хочуть, щоб крокодил Каддафі розділив його долю.

Крокодил Муаммар з'явився на світ 1975 року, в рік, коли полковник Каддафі опублікував у Лівії свою Зелену книгу. Нове ім'я триметровому плазуну поки що не підібрали.

Дорослі крокодили, як правило, живуть від 80 до 100 років. Крокодилові Каддафі зараз всього 36. Вік лівійського лідера Муаммара Каддафі становить, за різними даними, 69 років або 71 рік.

Як розповіли на фермі, серед вихованців у Хамат-Едері також проживають крокодили, названі на честь прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна і глави італійського уряду Сильвіо Берлусконі.

Традиція називати крокодилів на честь перших осіб держав світу існує й за межами Ізраїлю. Так, два крокодили, що живуть у природному парку на півночі Австралії, названі на честь британського принца Вільяма та його дружини Кейт Міддлтон.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльський крокодил Муаммар Каддафі змінить ім'я через політичні обставини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути