На цьому наполіг Головний державний санітарний лікар України Сергій Риженко.
"Сьогодні лише кожен десятий випускник закінчує школу здоровим. Решта під час навчання отримують букети хронічних захворювань. Хвороби органів травлення тримають лідерство в цій невтішній статистиці", - відзначив він.
Щоб запобігти захворюванням органів травлення, Міністерство охорони здоров'я спільно з Міністерством освіти і науки заборонили замовляти, приймати і використовувати для школярів продукти, що містять синтетичні фарбники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти.
Головний державний санітарний лікар також наполягає на забороні торгівлі в школах і прилеглих торговельних точках газованими напоями, чіпсами і продуктами з ГМО.
"В їдальнях навчальних закладів надлишок цитрусових і ковбас сумнівного походження краще замінити молочними та м'ясними виробами, що містять усі необхідні поживні речовини і вітаміни", - вважає Риженко.
Нагадаємо, за даними МОЗ у кожного школяра є одна-дві хронічні хвороби.
До того ж, за деякими параметрами школярі вживають алкоголь частіше, ніж дорослі.
Коментарі
3