четвер, 08 листопада 2018 17:25

"Їсть розморожених пацюків" - черкаська школярка показала свій тераріум

Пітона, 3 геконів, скорпіона і близько 20 павуків-птахоїдів тримає вдома 14-річна Маріна Збавитель із Черкас.

"Все почалося з візиту до зоомагазину. Мені сподобався павук. Він коштував 800 гривень. Тато пожартував: "Давай, купимо". Я категорично відмовилася. Але щоразу, коли там бували, підходила до павука. Тато зрозумів, що я зацікавилася. Вирішив все про них дізнатися. В інтернеті знайшли, що маленьких павуків продають по 20 гривень, а дорослих - по 100. Замовили маленького, розміром з 1 копійку. Тепер вже більше долоні. Приїхав до нас маршруткою з Києва. Так само передавали й інших павуків. Скорпіона купили у Черкасах за символічну ціну, господар терміново виїжджав. Маленькі їдять раз на тиждень. Великих можна годувати ще рідше. Інколи не хочуть їсти по кілька місяців", - розповіла Gazeta.ua Маріна.

Автор: Микола Карнарук
  Маріна Збавитель купила пітон Леона в Одесі
Маріна Збавитель купила пітон Леона в Одесі

"Пітон до нас приїхав поїздом у коробочці з Одеси. Був 40 см довжиною, у нас виріс до метра. Любить повзати стеблами вазонів. Вже кілька раз міняв шкіру. Перші півроку був темнуватий. Тепер має яскраві кольори, його шкіра досить приємна на дотик. Їсть розморожені щури. Трьох вистачає на місяць. Годую раз на 10 днів", - додала вона.

Автор: Микола Карнарук
  Пітон Леон любить повзати по вазону
Пітон Леон любить повзати по вазону

Тераріуми стоять у кімнаті батьків. У маленьких ємкостях – павуки, скорпіон та ящірки. У великому – пітон.

Автор: Микола Карнарук
  Дорослого павука-птахоїда можна купити за 100 гривень
Дорослого павука-птахоїда можна купити за 100 гривень

"Тераріуми робить тато. Замовляє заготовки зі скла. Склеює спеціальним клеєм, який не шкідливий для тварин. Дно засипаємо кокосовим наповнювачем, який добре тримає вологу. Будиночки робимо з кокосів. Тераріуми оздоблюємо корою та гілками. Раз на рік все оновлюємо. Поїлки спочатку робили самі зі спеціальної глини. Тепер купляємо готові", - поділилася Маріна.

Автор: Микола Карнарук
  Пес Маріни Збавитель дивиться на гекона, якого вона тримає у руках
Пес Маріни Збавитель дивиться на гекона, якого вона тримає у руках

Геконам Маріна дала імена: Єва, Емма й Елвіс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удава на подарунок можна купити за 400 гривень

"Єві наш тер'єр Річі покусав хвоста. Навіть уколи робили. Хвіст загоївся, але залишився коротеньким. Згодом відросте. Ящірки не кусаються, вони невибагливі. Маленькі їдять комах через день, великі - раз на кілька днів. Послід прибираю. Скло тераріумів періодично промиваю чистою водою та витираю паперовими рушниками. Вечорами під нашим наглядом гуляють кімнатою. Доглядати за ними допомагають батьки. Стежимо за температурою та вологістю в тераріумах. На телефонах виставляємо, коли і кого треба годувати", - розповіла Маріна Збавитель.

Троє хлопчаків доклали чимало зусиль для порятунку собаки від змії. Рептилія міцно обвила чотирилапого й до останнього не послабляла хватку. Урешті-решт собаку вдалося врятувати.

Зараз ви читаєте новину «"Їсть розморожених пацюків" - черкаська школярка показала свій тераріум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути