вівторок, 18 березня 2008 15:40

Інтернет-залежність визнають хворобою

Інтернет-залежність визнають хворобою
Інтернет-залежність є типовим компульсивно-імпульсним розладом, який слід включити в офіційний довідник по психіатрії. Таку думку висловив Джеральд Блок з університету Орегона здоров"я і науки на сторінках AmericanJournal ofPsychiatry.

Доктор Блок визначив інтернет-залежність як "надмірне захоплення комп"ютерними іграми, інтернет-порнографією і електронною поштою". Також як і у разі інших залежностей, користувачі комп"ютера можуть випробовувати непереборне і нав"язливе бажання підключитися до інтернету, синдром відміни (ломку), толерантність, яка виявляється прагненням набувати нового і кращого устаткування і програмного забезпечення, а також проводити більшу кількість годин on-line.

За словами Блока, інтернет-залежні люди можуть втрачати відчуття часу, а також ігнорувати фізіологічні потреби, відмовляючись від їжі і сну. "Хвороба" нерідко супроводжується рецидивами, і у ряді випадків вимагає призначення психоактивних препаратів або госпіталізації.

Тим часом, фахівці відзначають, що грань між нормою і патологією у користувачів комп"ютера дуже хитка, і діагностика розладу може виявитися скрутною. Імовірно, інтернет-залежністю страждає від п"яти до десяти відсотків користувачів, серед яких переважають високоосвічені чоловіки-інтроверти, а також домогосподарки середніх років.

За матеріалами: Медпортал

Зараз ви читаєте новину «Інтернет-залежність визнають хворобою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути