середа, 03 червня 2009 12:06

Інтернет - залежність в Китаї лікують електрошоком і покаянням

Інтернет - залежність в Китаї лікують електрошоком і покаянням

У Китаї підлітків, які страждають від інтернет-залежності лікують електрошоком. Про це стало відомо по розповідях пацієнтів, що пройшли курс "деінтернетизації" в клініці доктора Ян Юнсіна в провінції Шаньдун.

Підлітки стверджують, що під час стаціонарного лікування їх відправляли на електрошок за порушення будь-якого з 68 правил лікарні, повідомляє газета ChinaDaily.

Так, пацієнти "отримували розряд" силою 200 міліампер за те, що закривалися в туалеті, їли шоколад, чи невчасно вживали ліки; або без дозволу гойдалися в кріслі головлікаря.

Іншим видом терапії в клініці доктора Яна є публічна самокритика, а також покаяння перед батьками на колінах. Зрозуміло, що про доступ до "всесвітньої павутини" в лікарні мови не йде.

Курс лікування в цьому госпіталі коштує шість тисяч юанів (878 доларів), а юних пацієнтів туди зазвичай приводять батьки за допомогою хитрих прийомів.

Сам доктор Ян Юнсін називає свій метод "хрестовим походом проти інтернет-залежності", а лікування електрошоком - "розслаблювальною терапією".

Батьки, які відправляють на лікування дітей, теж вважають нову методу вірною.

8 листопада 2008 року в КНР інтернет-залежність була офіційно визнана психічним розладом. Це поняття закріплене в першому в своєму роді для Китаю документі "Стандарти діагностики інтернет-залежності". Симптоми, за словами психіатрів, нагадують наркотичну залежність. У китайських ЗМІ вже з"явилися повідомлення про випадки з летальним результатом через надмірні цілодобові онлайн-ігри.

Лікарі вважають, що надмірне захоплення віртуальним світом нерідко призводить до проблем в реальному житті. Так, за опублікованими на початку листопада даними пекінського управління суспільної безпеки, 76% злочинів серед підлітків в тому або іншому ступені мотивовані пристрастю до онлайн-ігор.

На початок 2008 року в Китаї було зареєстровано більше 40 мільйонів користувачів онлайн-ігр. Доходи від ігрової індустрії перевищили 1,5 мільярда доларів, а до 2012 року, за прогнозами, досягнуть 4 мільярдів.

РІА "Новости", Newsru.com

Зараз ви читаєте новину «Інтернет - залежність в Китаї лікують електрошоком і покаянням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути