субота, 01 грудня 2012 03:25

Хворому собаці зроблять "людську" операцію на серці

Хворому собаці зроблять "людську" операцію на серці
Фото: youtube.com

У Франції юного лабрадора, який страждає від вродженої вади серця, прооперують в клініці для людей, пише Le Prisien. У лікарню господар собаки з кличкою Ліка звернувся після того, як ветеринари заявили про те, що не можуть провести операцію на серці улюбленця француза.

Ліка з'явився у Крістіана Колліна влітку 2012 року. Тоді цуценяті було три місяці. Якось на прогулянці під час гри з іншим псом Ліка раптом втратив свідомість. Коли його відвезли до ветеринара, з'ясувалося, що у цуценяти стався розрив артерії, і його життя знаходиться під загрозою.

Тим не менш, ветеринари відмовилися робити операцію тварині через складність процедури. Тоді Коллін звернувся в паризьку лікарню, де хірурги погодилися прооперувати Ліку. Лікарі навіть заявили про готовність провести операцію безкоштовно, проте господареві лабрадора таки доведеться сплатити використання обладнання, всього 3000 євро.

Грошей на оплату лікарняного рахунка у Колліна, однак, не знайшлося, і тоді на допомогу йому і Ліці прийшло товариство захисту тварин. Організація розгорнула в Facebook кампанію зі збору грошей на операцію. Поки всю суму зібрати не вдалося, але, як заявили у спілці, до 20 грудня - на цей день призначена операція - вони сподіваються отримати всі гроші.

Ініціатива захисників тварин, втім, викликала неоднозначну реакцію. Так, наприклад, лікар Дідьє Менар розкритикував акцію зі збору грошей на операцію псові, оскільки, на його думку, ці кошти можна було б передати нужденним в лікуванні людям. Але в товаристві захисту тварин заявили, що "життя є життя, і не варто на ньому економити".

Зараз ви читаєте новину «Хворому собаці зроблять "людську" операцію на серці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути