середа, 27 липня 2011 11:16

Google припинив пошук в реальному часі

Google припинив пошук в реальному часі

Найбільший в світі інтернет-пошуковик Google раптово відключив пошук в реальному часі.

Завдяки цій функції в результати пошуку потрапляли матеріали, опубліковані буквально долі секунди тому. Сервіс "Прямо зараз", який близько року тому почав працювати в експериментальному режимі, надавав результати пошуку з щомиті оновлюючихся ресурсів, зокрема з мікроблогів на сервісі Twitter, а також сторінок користувачів соціальних мереж Facebook, Buzz, MySpace.

Сортування результатів "живого" пошуку проводилася не тільки згідно популярності та релевантності сторінок в Мережі, враховувалися також і інші критерії. Приміром, бралася до уваги загальна кількість фоловерів мікроблога, а також з якою частотою проходили попередні обговорення теми та її актуальність.

У Google запевнили, що відключення сервісу є тимчасовим, оскільки необхідно провести інтеграцію в результати пошуку даних з нової соціальної мережі Google +.

Пізніше стало відомо, що 2 липня минула угода з Twitter, що діяла з 2009 року. Зараз Google відшукує тільки мікро-повідомлення, розміщені в публічних стрічках, які доступні індексуючимі програмам Google.

Зараз ви читаєте новину «Google припинив пошук в реальному часі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути