пʼятниця, 20 липня 2012 00:40

Французькому екологу загрожує 5 років в'язниці за "війну" з аеропортом

Французькому екологу загрожує 5 років в'язниці за "війну" з аеропортом
ayda.ru

Колишній співробітник Greenpeace, який тричі намагався перешкодити зльоту літаків в паризькому аеропорту Руассі (імені Шарля де Голля), в четвер постав перед судом і може отримати п'ять років в'язниці, повідомляє агентство Франс Пресс.

Суд паризького передмістя Бобіньї в четвер почав слухання у справі безробітного П'єр-Еммануеля Нерора (Pierre-Emmanuel Neurohr), який звинувачується в спробі заподіяння шкоди і збитків авіасполученню.

Еколог порівнює діяльність аеропорту Руассі з концтабором, оскільки, за його словами, заподіяння шкоди екології неминуче призводить до геноциду. Він "оголосив війну" авіасполученню 6 червня. Перерізавши кусачками металеві огорожі, Нерор потрапив на злітне поле і встав перед літаком Airbus A320, щоб перешкодити зльоту повітряного судна. Його затримали і незабаром відпустили, хоча Нерор і заявив слідству, що завтра ж продовжить свою боротьбу зі змінами клімату.

Вже 8 червня його знову затримали на злітно-посадковій смузі - Нерор знову стояв перед літаком, заважаючи йому злетіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У квартирі одеського еколога СБУшники шукали екстремістську літературу

На початку липня суд засудив активіста до трьох місяців в'язниці умовно і тисячі євро штрафу, але Нерор подав апеляцію і продовжив боротьбу. В середу вдень його знову затримали на злітно-посадковій смузі Руассі. За словами адвоката, він навіть не встиг перешкодити літаку злетіти.

"Літаки потрібно заборонити", - заявив активіст суду, стверджуючи, що повітряні судна - головні вороги навколишнього середовища.

 

Зараз ви читаєте новину «Французькому екологу загрожує 5 років в'язниці за "війну" з аеропортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути