субота, 24 листопада 2018 02:29

Флакон за $215 тис. - найдорожчі парфуми у світі
16

Існують аромати, вартість яких дорівнює цілому статку. Така висока ціна обумовлена дорожнечею інгредієнтів, необхідних для створення парфумерної композиції, лімітованим тиражем, коштовністю і унікальністю самого флакона.

16. Jar Parfums Bolt of Lightning - вишуканий парфум, створений знаменитим ювеліром Жоелем Розенталем, вартість якого становить $765 за флакон в 30 мл. Даний аромат вважають одним із найголовніших творінь будинку JAR Parfums. Він ввібрав в себе запахи тертої смородини, свіжоскошеної трави, квітучої жоржини і зламаних гілок. Придбати духи Jar Parfums Bolt of Lightning можна тільки у двох паризьких магазинах.

 

15.Jean Patou's Joy - творіння французького модельєра Жана Пату, створене 1929 року. У той час вони носили статус найдорожчих парфумів у світі. На створення одного флакона парфумів обсягом 30 мл використовують 336 троянд і майже 10 тис. квіток жасмину. Jean Patou's Joy створили незабаром після обвалу американського фондового ринку, що, природно, на довгий час відстрочило його популярність. Сьогодні ж елітний французький парфум вартістю $800 за флакон користується великою популярністю серед любителів вишуканих ароматів.

 

14. Shalini Parfums Shalini - жіночий аромат, створений знаменитим парфумером Морісом Русел, насичений нотами неролі, іланг-ілангу і коріандру, ідеально поєднуються з ароматами сандалового дерева, ванілі, туберози і мускусу. Духи випустили в обмеженій кількості до Дня святого Валентина. На продаж надійшло лише 900 флаконів парфумів, зроблених із французького кришталю Lalique. Вартість аромату Shalini Parfums Shalini становить $900.

 

13. Selenion (місячне світло в перекладі з давньогрецької) від японської компанії Pola. Selenion - це композиція з натуральних рідкісних інгредієнтів, багато з яких дуже дорогі: резеда (надає трав'яний відтінок аромату), османтус (п'янкі квіткові пахощі з нотою абрикоса і відтінком чаю, вважають, що аромат цього рідкісного китайського чагарнику здатний викликати посмішку і відчуття щастя), жасмин, троянда й дика олива-олеастр, ніжний солодкуватий, подібний до бальзаму, аромат сандалового дерева, який повертає спокій і знімає стрес. А також дубовий мох, що надає композиції ауру таємничості й загадковості. Вартість флакона 30 мл становить $1200.

 

12. Annick Goutal's Eau d'Hadrien - творіння європейського парфумера, колишньої моделі, піаністки, яка одного разу надихнулася подібним ароматом і вирішила створити власний, такий само свіжий і яскравий. Пізніше була створена ціла лінія таких ароматів, які одразу здобули популярність і до сьогоднішнього дня користуються стабільним попитом. Парфумерний коктейль складають нотки сицилійського лимона, грейпфрута і кипариса. Придбати духи від Annick Goutal можна за ціною $1500 за флакон об'ємом 100 мл.

 

11. Hermes 24 Faubourg - жіночі духи від відомого французького будинку моди Hermes International, створені 1995 року Бернардом Буржуа та Морісом Руселом. Насичений квітково-східній аромат розлили у флакони, виконані з дорогого високоякісного кришталю. Духи випустили в обмеженій кількості. Їх моментально розкуплені. Придбати флакон духів об'ємом 30 мл можна за $1500.

 

10. Baccarat's Les Larmes Sacrées de Thebe - аромат, випущений наприкінці 1990 року виробником високоякісного кришталю, Baccara. Кажуть, що сьогодні придбати цей парфум вкрай важко, можливо причиною цьому служить його вартість - близько $1700 за флакон. Така висока ціна багато в чому пов'язана з флаконом, зробленим з дорого кришталю, а також через самі парфуми, які включають у себе мірру і ладан. Флакон виконаний у вигляді єгипетської піраміди, бо назва духів перекладається з французької як "Корона Фів". Фіви - місто в Давньому Єгипті.

 

9. Caron's Poivre - аромат, створений понад 50 років тому в Парижі, який, як стверджують творці, однаково добре підходять представникам обох статей. Парфуми є вибуховою сумішшю з червоного і чорного перцю, гвоздики і інших прянощів. Саме тому духи називаються Poivre, що в перекладі з французької означає "перець". Флакон Caron's Poivre прикрашений кристалом Baccara. Випускають їх у невеликій кількості, а щоб мати задоволення користуватися такими духами, необхідно віддати близько $2000.

 

8. Ralph Lauren Notorious - духи від модного бренду, що належить американському модельєрові Ральфу Лорену. Духи Notorious призначені для жінок від 25 років і старше. Аромат Notorious включає в себе чорну смородину, рожевий перець, бергамот, шоколадну космею, білий піон, гвоздику, пачулі, мускус, ваніль і корінь ірису. Вартість духів - $3540 за флакон.

 

7. Chanel № 5 Grand Extrait - представник легендарної лінії модного будинку Шанель. Його одразу визнали рідкісним колекційним ароматом обмеженого випуску. Оформили його досить просто: парфум помістили в скляний флакон і коробку ручної роботи. Вартість флакона Grand Extrait сягає $4200.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як повсякденна косметика вбиває жіноче здоров'я

6. Ellipse - це духи від французького парфумерного будинку Жак Фат. Класичний шипровий аромат. Композиція букета заворожує гіркуватими деревними нотами, свіжістю лісової зелені, мохів, польових квітів і пахощів прогрітого сонцем соснового лісу. З 1972 року духи спільно вироблялися L'Oreal (Франція) і SAR par Kachian Takieddine (Сирія). Однак 1979-го між партнерами виникли розбіжності і з 1984 року виробництво Ellipse припинили. Тепер Ellipse - найдорожчий вінтажний аромат у світі. Ціна флакона в 14 мл коливається від $900 до $5000.

 

5. Clive Christian No.1 - духи, створені знаменитим британським дизайнером Клайвом Крістіаном. Розкішний кришталевий флакон створений вручну й оздоблено діамантом вагою в 3 карата. Щорічно випускають майже 1000 примірників унікального парфуму. Виробництво Clive Christian No.1 обмежене браком його складових, серед яких іланг-іланг, спеціально вирощений на Мадагаскарі, фіалковий корінь, сандалове дерево, бергамот і ваніль. Вартість флакона в 30 мл оцінюється у $5500.

 

4. Аромат Royal Arms Diamond Edition Perfume від лондонського будинку Floris створили спеціально до діамантового ювілею, 60-річчя сходження на престол, королеви Єлизавети II. Духи розлили в 6 унікальних флаконів, кожен із яких створили на початку ХХ ст. і прикрасили діамантом на ланцюжку з 18-каратного золота. Ціна флакона становить $23 тис.

image:{"position":13, "placement":"wide"}%}

3. Guerlain Idylle Baccarat - Lux Edition. Компанія Ora Ito спеціально для цього аромату, що складається з лілій, півоній і троянд, розробила унікальну пляшку у вигляді сльози з кришталю з позолотою. Ціна такого флакона з духами становить $40 тис.

image:{"position":8, "placement":"wide"}%}

2. Clive Christian Imperial Majesty (Imperial Majesty перекладається як "Імператорська величність"). Унікальний парфумерний коктейль складається з двох сотень рідкісних компонентів і поміщений у вишукані флакони, виготовлені з високоякісного гірського кришталю. Горлечко пляшки обрамлено золотою фольгою з 18-ти каратного золота, а кришку вінчає діамант вагою в 5 карат. Всього випустили 10 флаконів Clive Christian Imperial Majesty об'ємом 507 мл. Вартість парфумів становить $215 тис. У вартість входить доставка парфуму своєму власникові автомобілем Bently.

До знаменитих власників ексклюзивного аромату належить актриса Кейті Холмс, яка доповнила свій наряд чудовим ароматом в день одруження з Томом Крузом, і сер Елтон Джон.

 

1. DKNY Golden Delicious. Аромат включає апельсин, червоне яблуко, сливу, троянду, конвалію, орхідею і білу лілію, дерево тика, сандалове дерево і мускус. У звичайному флаконі ці духи коштують 40-50$, проте 2011 року випустили унікальний флакон, завдяки якому DKNY Golden Delicious стали найдорожчими духами в світі. Флакон, прикрашений 2909 дорогоцінними каменями, коштував $1 млн.

image:{"position":7, "placement":"wide"}%}

На кожній людині аромат розкривається по-різному. Все залежить від рівня pH і складу секретів вашої шкіри. Тому не поспішайте. Нанесіть кілька крапель парфуму на зап'ястя, не розтирайте, дозвольте спирту випаруватися природним шляхом. Прислухайтеся до аромату, щоб розрізнити всі його ноти. Дайте йому час, не менш як 20 хв., "сісти" на шкіру. Тільки після цього духи розкриються повною мірою, і ви зможете оцінити їх справжній аромат.

Зараз ви читаєте новину «Флакон за $215 тис. - найдорожчі парфуми у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути