понеділок, 17 вересня 2018 23:31

Як повсякденна косметика вбиває жіноче здоров'я

Як повсякденна косметика вбиває жіноче здоров'я
Засоби для макіяжу й догляду за шкірою містять у своєму складі цілий коктейль різноманітних хімічних речовин, які можуть призвести до появи серйозних проблем зі здоров'ям. ФОТО: lockerdome.com

Користування засобами для макіяжу й догляду за шкірою може призвести до безпліддя й розвитку раку. Усе тому, що в складі повсякденної косметики містяться речовини, здатні викликати гормональний збій.

Бензофенол (BPA), хлорофенол і парабени — складові косметичних засобів, які здатні імітувати жіночі гормони й тим самим підвищувати їх концентрацію в організмі жінки. Саме ці речовини вчені з американського Університету Джорджа Мейсона й знайшли в зразках сечі 143 піддослідних, які погодилися взяти участь у дослідженні. У межах експерименту жінки також здавали кров. Хімічний аналіз підтвердив, що показники рівню естрогена й прогестерону в зданих зразках значно перевищують норму. Пише відоме британське видання Dailymail.

Небезпека подібних змін у гормональному фоні загрожує появою міжменструальних кровотеч, міоми матки, синдрому полікістозних яєчників і раку молочної залози. Також надмір жіночих гормонів може зумовити пошкодження печінки, розвиток доброякісних пухлин уретри й виникнення акне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небезпека ботоксу: розкрили 5 вражаючих фактів

Речовини, які здатні імітувати жіночі гормони, є в складі найрізноманітніших косметичних засобів. Приміром, у бальзамах для губ, парфумах, лаках для нігтів і навіть у милі.

Раніше розповіли, наскільки швидше псується косметика на сонці. Виявилося, що утричі. У зв'язку з цим столичний косметолог радить не захоплюватися у спеку макіяжем. Особливо людям із чутливою шкірою.

Зараз ви читаєте новину «Як повсякденна косметика вбиває жіноче здоров'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути