вівторок, 18 жовтня 2011 10:18

Електричний велосипед без ланцюга й повітря в шинах складається навпіл
5

Фото: Фото: Gabriel Wartofsky

Американський дизайнер виступив з ідеєю легкого й компактного, "інтуїтивно-складного" електричного велосипеда, розробив оригінальний проект, знайшов партнерів і довів задум до виробництва.

Як повідомляє Gizmag, вашингтонець Гебріел Уортофські почав працювати над своїм байком 2008 року. Він спочатку задумав його як велосипед з вальним приводом, зі своєрідним механізмом складання "всередині" химерної U-подібної рами і електромотором в передньому колесі.

У липні цього року Гебріел представив перші прототипи, здобув схвальні відгуки, до кінця вересня зібрав на "кікстартер" $ 25 тисяч, необхідні для випуску дослідної партії 100 екземплярів - її виробництво почнеться в першому кварталі 2012-го. Судячи з усього, велосипед буде називатися Conscious Commuter.

На даний момент Уортофські заявив наступні характеристики. Вага велосипеда - 20-30 кілограм. 250-ватний мотор повинен розганяти апарат до 24 км / год. Літієво-іонний акумулятор покликаний забезпечити до 24 км пробігу. Шини 20-дюймових коліс - безповітряні. Передбачувана ціна - $ 1400.

Зауважимо, що практично всім оголошеним Уортофські параметрам відповідає вже присутній на ринку електровелосипед Mobiky 16 Youri: його вага трішки менша, зате коштує дорожче. Nano Brompton також працює за подібною схемою.


Зараз ви читаєте новину «Електричний велосипед без ланцюга й повітря в шинах складається навпіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути