вівторок, 12 вересня 2023 18:21

Дослідники NASA виявили схожу на Землю планету, на якій може бути життя

Дослідники NASA виявили схожу на Землю планету, на якій може бути життя
В NASA виявили планету, на якій може бути життя. Фото: ілюстративне Pixabay

Вчені з NASA заявили про існування планети, яка може мати багату на водень атмосферу і поверхню, вкриту водним океаном, що є можливим натяком на існування на ній життя.

Дослідники назвали екзопланету K2-18 b, вона обертається навколо холоднішої і меншої за Сонце зірки на відстані в 120 світлових років від нас. Про це повідомляє The Guardian.

Її діаметр у 2,6 раза більший за діаметр Землі, при цьому планета у 8,6 раза більша за Землю за масою. Вона також розташована біля своєї зірки в так званій зоні населеності. Це означає, що на цій планеті є умови для того, щоб існувала рідка вода.

Крім того космічне агентство заявило, що його спостереження за хімічним складом атмосфери планети передбачають можливість існування океанічного світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апарат NASA вперше в історії виробив повітря на Марсі

"Достаток метану та вуглекислого газу, а також брак аміаку підтверджують гіпотезу про те, що під багатою воднем атмосферою в K2-18 b може існувати водний океан", – йдеться в повідомленні.

За словами вчених, на цій планеті помічені й молекули диметилсульфіду, (DMS), яка на Землі виробляється лише живими організмами. Однак ці дані ще потрібно підтвердити.

Тож недалека від нас планета може бути океанічним світом, який до того ж може бути населеним. Але вчені з обережністю підходять до отриманих результатів, тому що потрібно провести ще кілька спостережень за K2-18 b, щоб отримати більше інформації про планету.

Комета C/2023 P1 (Нішимура) повільно рухається до перигею – найближчої до Сонця точки своєї орбіти. Вона досягне її 17 вересня, а потім продовжить свій рух орбітою протяжністю 400 років.

У міру наближення до зірки небесне тіло стає дедалі яскравішим і помітнішим, повідомляє IFLScience.

Комета зблизиться із Землею 12 вересня, але вона не становитиме жодної небезпеки для нашої планети. Пролетить на відстані 125,4 мільйона кілометрів від Землі.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники NASA виявили схожу на Землю планету, на якій може бути життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути