середа, 06 серпня 2008 14:11

До СDMA-зв"язку підключають за 500 гривень

Мобільний телефон із міським номером працює у форматі CDMA. На нього вигідно телефонувати зі стаціонару. Засекречену технологію раніше застосовували тільки військові.

В Україні CDMA-зв"язок надають три оператори: "CDMA Україна", "Велтон Телеком" та "Інтертелеком". "Піплнет" надає послуги високошвидкісного доступу до Інтернету за форматом CDMA.

Таким зв"язком у країні користуються 1,5 млн абонентів. Він екологічно безпечний і не шкодить здоров"ю.

24-річна Наталія Нечипорук із чоловіком кілька років винаймають квартиру в Києві. Приблизно рік тому жінка підключилася до CDMA.

— Стаціонарного телефону не було, а на мобільний багато не наговориш, — усміхається. — Коли почали приходити рахунки по триста гривень, вирішила: треба щось робити.

Підключалася в офісі "CDMA Україна" на вул. Раїси Окіпної, 2, біля станції метро Житомирська. За підключення заплатила 60 грн. Щомісяця отримує 2 тис. хв. За додатковий час сплачує 0,09 грн/хв.

— Щомісячну плату 60 гривень вношу у відділеннях Ощадбанку, щоразу видають роздруківку, куди дзвонила, — розказує Наталія. — Буває, не заплачу вчасно, але телефон не відключають. ніби тільки "вісімку" відключають. А зараз чула: можна сплачувати в автоматах, як за поповнення рахунку на мобільні.

За містом погіршується якість зв"язку

Коли Нечипорук підключалася, акційний мобільний телефон "Моторола W210" чорного кольору придбала за 75 грн. Апарат без камери й інших додаткових функцій.

— Останнім часом пропущені дзвінки уже приходять по СМС, — жінка згадує, що в підземці телефон не працює. — За містом погіршується якість зв"язку.

— Переваги в тому, що я можу годинами розмовляти з подружкою і взагалі не обмежувати себе в спілкуванні, — каже Наталія. — Корисна штука, якщо ти не киянин. Бо живеш на квартирі, всім даєш номер стаціонарного телефону, потім переїздиш, і всі друзі ще рік надзвонюють новим хазяям.

У компанії "Пелеком", яка підключає до CDMA, повідомили: оператор "Інтертелеком" має найбільше покриття. Воно охоплює 18 областей і Республіку Крим.

— Підключаємо за кілька годин, — зазначає Володимир, консультант "Пелекому". — Із собою треба мати паспорт, ідентифікаційний код і приблизно 500 гривень.

Початковий аванс на рахунок становить 350 грн, по гривні сплачують за підключення і телефон. Згідно з тарифним планом "Мегаполіс", щомісячна абонплата — 62 грн. На рахунок кладуть безплатні 2 тис. хв.

— Виходить, 414 гривень треба буде віддати, — підсумовує Володимир. — Але із них 412 надійде на ваш рахунок.

Оператор "CDMA Україна" охоплює меншу зону. Дзвінок із іншої області у столицю коштуватиме 30 коп.

Скільки коштує

У магазині "Пелеком" CDMA-телефон за умови підключення продадуть за 1 грн. Можна вибрати моделі "Нокія 2126", "Нокія 1255 RUIM" та "Моторола W200 RUIM". Підключення коштує 1 грн.

Зараз ви читаєте новину «До СDMA-зв"язку підключають за 500 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути