четвер, 20 жовтня 2011 11:49

Дизайнер створив повітряний дирижабль, що рухається в напрямку вітру
5

Фото: Фото: Tiago Barros

Уродженець Португалії, що працює в Нью-Йорку, запропонував відродити подорож у первозданному вигляді - коли люди вирушали в дорогу, нікуди не поспішаючи і не знаючи, куди вони прибудуть.

"Чому ми завжди пересуваємось на високій швидкості? Чому все знаємо наперед? Чому люди вирушають у дорогу і повертаються в стислі терміни? Сьогодні все вирішено, і всы навколо бігають. Час переглянути саме поняття подорожі та насолоджуватись нею належним чином", - каже дизайнер Тьяго Баррос.

Його проект "рухома хмара" (Passing Cloud) - сталева конструкція із закріпленими на ній повітряними кулями, між якими натягнута нейлонова тканина. Щось на зразок дирижабля, який за формою нагадує хмару і поводить себе подібно до неї: Passing Cloud рухається зі швидкістю вітру і за його напрямком, передає Inhabitat.

"Це унікальна подорож, плавання в атмосфері на хмарі, з відкритим графіком і невідомим кінцем. Це подорож, яка стає долею, - пояснює Баррос. - Passing Cloud являє собою інноваційний і екологічно чистий вид транспорту, який не вимагає сталевих рейок або бетонних шосе. Потенційно "хмари" можуть покрити всю Землю практично безкоштовно і за допомогою вітру".

Концепт Passing Cloud його автор представив на конкурсі Life at the Speed ??of Rail, що проводився інститутом Ван Алена, пояснює designboom. Учасники творчого змагання пропонували свої рішення для високошвидкісної залізничної системи.

Зараз ви читаєте новину «Дизайнер створив повітряний дирижабль, що рухається в напрямку вітру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути