Ексклюзиви
понеділок, 31 жовтня 2011 10:59

Дівчина створює картини без пензлика, розливаючи фарби на полотні
9

Фото: Фото: drunov.ru

Канадська художниця Емі Шеклтон створює картини, промальовані до найдрібніших деталей, не використовуючи при цьому ні пензель, ні пальці. Замість традиційних способів малювання вона покладається лише на силу тяжіння, яку сама направляє в ту чи іншу сторону полотна.

25-річна Шеклтон зображує так звані "постіндустріальні світи", в яких розмиті межі між містом і передмістям, реальністю і сюрреалізмом, продуманістю та спонтанністю. Натхнення для своїх робіт дівчина черпає з власних фотографій, зроблених під час подорожей по Канаді, Америці та Європі. Вона єднає, здавалося б, несумісні світи на різних знімках, щоб потім зобразити на полотні своє бачення майбутнього.

Кожна картина створюється в кілька етапів. Емі не користується пензлем, вона видавлює фарби з пляшечок і, поки вони стікають, повертає полотно. Так, використовуючи природну силу тяжіння, вона задає напрямки руху потокам фарби. При цьому краплі зовсім необов'язково повинні стікати згори вниз. За допомогою спеціальної нитки фарбу можна вилити в будь-яку геометричну фігуру.

На одну картину йде близько 30 годин роботи.

Зараз ви читаєте новину «Дівчина створює картини без пензлика, розливаючи фарби на полотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути