четвер, 13 січня 2011 15:33

Депресію лікуватимуть електричним струмом

Депресію лікуватимуть електричним струмом

Пацієнтам з тяжкою формою депресії, яку неможливо вилікувати за допомогою ліків, може допомогти вплив електричного струму на певну ділянку мозку.

Канадські вчені провели дослідження, в якому було задіяно 20 пацієнтів з важким депресивним станом. Після проведеної "струмової" терапії у 12 з 20 піддослідних діагностовано значне поліпшення стану, причому у 7 пацієнтів відзначене повне одужання, передає Врач.тв.

Вчені планують провести повторну серію експериментів з новою групою пацієнтів. Проте про впровадження методики в широку практику поки не повідомляється.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що терапія яскравим світлом допомагає не лише впоратися з сезонною депресією, але й лікувати серйозні психічні розлади. До таких висновків прийшла група американських учених з університету міста Піттсбург у результаті проведеного дослідження.

Нйбільш сприятливою терапія яскравим світлом є в денний час, і тривалість таких процедур для досягнення якнайкращого результату повинна становити приблизно 15 хвилин на день.

Зараз ви читаєте новину «Депресію лікуватимуть електричним струмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути