вівторок, 23 лютого 2010 16:49

Денний сон робить людину розумнішою - вчені

Денний сон робить людину розумнішою - вчені

Вчені Університету Берклі довели, що дві години сну вдень роблять людину більш розумною. Психологи протягом п"яти років досліджували більше тисячі пацієнтів. Ті, хто спали вдень показували кращі досягнення в навчанні та розумовій праці.

Науковці пояснюють це тим, що денний сон більш глибокий, ніж відпочинок вночі.

Керівник досліджень Метью Волкер каже, що ввечері людина витрачає 2 години на те аби справді заснути, і лише потім інформація починає засвоюватися. Денний сон одразу стає глибоким і тому інформація прочитана перед цим одразу надходить до центру запам"ятовування в мозку.

Під час глибокого сну інформація з центру короткочасної пам"яті в мозку починає мігрувати в зони постійного запам"ятовування. Одночасно це звільняє місце для нової інформації. Тому, на думку вченого важливо спати не тільки після навчання а й перед ним.

Психолог Віктор Небокий з Київського центру здорового сну вважає, що денний сон сприятиме розумовому розвитку дитини.

"Краще аби діти спали після того, як прийдуть зі школи і до того, як почнуть робити домашнє завдання. Тоді, дитина краще пам"ятатиме, що вивчила і не відчуватиме навантаження на короткочасну пам"ять", - сказав психолог.

Та вчені вважають, що час денного сну не має перевищувати дві години. Бо тоді мозок зовсім розслабиться і буде важко потім зосередитися на розумовій праці.

Зараз ви читаєте новину «Денний сон робить людину розумнішою - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути