середа, 13 березня 2019 09:12

День ангела Марини: історія свята та привітання

У православ'ї було декілька святих з ім'ям Марина в честь яких і відзначаються іменини і день Ангела. Марини мають дві дати дня Ангела – 13 березня і 30 липня.

День Ангела імені Марина в православній вірі

Весняні іменини імені святкуються в честь Марини Берійскої (Македонської) і її сестри Кіри. Дві дівчини досягнувши повноліття, вирішила покинути будинок знатних батьків і стали затвірницями. Святі діви жили за містом в маленькій землянці і приймали їжу лише раз в 40 днів. Своє усамітнення вони порушили тільки для подорожі до Гробу Господнього, що знаходиться в Єрусалимі та в труні Теклі у Ісаврії. Протягом обох подорожей Марина і Кіра не брали ніякої їжі і терпіли всі позбавлення.

Що означає ім'я Марина

Насправді це було спочатку чоловіче давньоримське ім'я Марін, яке походить від латинського слова "marīnus". Воно перекладається, як "морський". Потім з'явився жіночий аналог Марина.

Характер у Марини

Марина завжди знає собі ціну, а якщо ще й красуня, то може володіти навіть занадто завищеною самооцінкою. Легко підпорядковує емоції розуму, завжди розважлива і обдумано діє. Їй ще в школі починають приділяти багато уваги хлопчики, хочуть дружити з нею і закохуються.

Дорослішаючи, Марина стає справжньою очаровашку, чоловікам важко встояти перед її чарами. В шлюбі завжди хоче спокою і матеріальної забезпеченості. Чоловікові доведеться приділяти їй більше уваги, ніж всі інші, інакше вона буде сильно ображатися.

Зраду ніколи не прощає, готова на розлучення при такому розкладі. Гостей любить вражати вишуканістю страв і не дивно, адже Марина чудово готує. З дітьми відносини трохи дивні: то вона намагається робити все з ними, то залишає їх одних надовго. З хвороб найбільш часто зустрічається все, що пов'язано з яснами і зубами.

Знамениті Марини

Поетеса Марина Цвєтаєва, Марина Владі (актриса), Марина Неєлова (теж актриса), цариця Марина Мнішек, льотчиця Марина Раскова.

  День Ангела Марини
День Ангела Марини

Привітання з іменинами Марини

Будь веселою, позитивною,

Кайф від життя отримуй,

Привітання, Марина,

У дивне свято приймай.

Ніколи не засмучуйся

І, сміючись, йди вперед,

Буде в житті багато щастя,

У всіх планах пощастить!

***

Марина, вітаю з святом! Бажаю чудового настрою, легкості у справах, досягнення цілей і прекрасних перспектив. Будь завжди приголомшливо красива, щиро обожнювана і повністю незалежна. Успіхів, нових враження і великого щастя!

***

Марина — миле, сердечко
Ось на щастя колечко.
Нехай воно тобі приносить
Те, що ти у бога просиш!

***

Моя прекрасна Марина,
Твої сьогодні іменини,
Хочу удачі побажати,
Тобі не варто сумувати,
Завжди гідної залишайся,
Рідним близьким посміхайся,
Нехай любов прекрасної буде,
Нехай тебе ніхто не судить!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилась монета на честь Стівена Гокінга

Зараз ви читаєте новину «День ангела Марини: історія свята та привітання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути