понеділок, 12 листопада 2012 10:57

Дайвер зафільмував гігантську 8-метрову анаконду на відстані витягнутої руки
6

Дайвер хотів навіть погладити удава, але передумав
Фото: Фото: goodnewsanimal.ru
Сита змія не намагалася відлякати фотографа
Швейцарець зробив фото змії просто у її лігві

Швейцарський дайвер Франко Банфі (Franco Banfi) відправився в бразильський регіон Мато Грассо, щоб спеціально зафільмувати найбільшу змію у світі, знамениту анаконду.

Йому вдалося зробити приголомшливі фотографії анаконди просто в її природному середовищі існування, під водою. Франко знайшов змію завдовжки вісім метрів, яка не представляла для нього загрози, оскільки нещодавно пообідала капібарою.

В процесі фотосесії анаконда лише ліниво зиркала на 53-летнеего сміливця і, за словами останнього, він легко міг торкнутися її рукою, та все-таки не став цього робити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Америці вирішують кого рятувати: гримучих змій чи людей

"У перший момент стає страшно, але потім звикаєш і починаєш по-справжньому поважати цю тварину, - говорить Франко Банфі. - Я ніколи не був так близько до анаконди, але, як на мене, ця величезна неотруйна змія куди безпечніша, ніж дрібна і отруйна тварина."

В даний час найбільша відома гігантська анаконда має довжину близько 9 метрів і вагу близько 130 кг, вона знаходиться в Нью-Йоркському Зоологічному Товаристві. Основне забарвлення тіла анаконди - сірувато-зелене з двома рядами великих бурих плям округлої або довгастої форми, що чергуються в шаховому порядку. З боків тіла йде ряд жовтих плям меншого розміру, оточених чорними кільцями. Таке забарвлення ефективно приховує змію, коли вона затаюється в тихій воді, покритої бурими листям і пучками водоростей. Самки набагато більші і сильніші за самців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік загриз кобру насмерть

Анаконда населяє всю тропічну частину Південної Америки на схід від Анд: Венесуелу, Бразилію, Колумбію, Еквадор, східний Парагвай, північну Болівію, північно-східний Перу, Гайану, Французьку Гвіану, а також острів Тринідад. Через важкодоступність місць проживання анаконди вченим важко оцінити її чисельність і простежити за динамікою популяції. У зоопарках світу анаконд багато, але приживаються вони в неволі досить непросто. Максимальний термін життя анаконди в тераріумі - 28 років, але зазвичай в неволі ці змії живуть 5-6 років.

Харчується анаконда різними ссавцями, підстерігаючи їх у воді. Вона ловить тапірів, пекарі, агути, капібар. Не раз описувалися випадки, коли анаконда пожирала навіть ягуара. На обід анаконді часто потрапляють водоплавні птахи, невеликі каймани, черепахи, а також змії - принаймні, в зоопарку один раз анаконда задушила і з'їла 2,5-метрового пітона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після укусу гадюки не можна накладати джгут

Подібно до всіх удавів, анаконда нерухомо чекає здобич, а коли та наблизиться, хапає її блискавичним кидком і душить, обвивши кільцями тіло (всупереч поширеній думці, анаконда, як і інші удави, не розчавлює жертву і не ламає їй кістки, а стискає її і не дає дихати, і та гине від задухи). Як і всі без винятку змії, анаконда заковтує здобич цілою, сильно розтягуючи при цьому пащу і глотку.

Зараз ви читаєте новину «Дайвер зафільмував гігантську 8-метрову анаконду на відстані витягнутої руки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути