субота, 12 травня 2012 13:51

В Америці вирішують кого рятувати: гримучих змій чи людей

Техаський гримучник, найбільша отруйна змія у Північній Америці, опинилася на межі зникнення. Рептилію хочуть додати до Червоної книги, щоб зупинити полювання на гримучника та масові вбивства вказаного виду.

"Ми збираємося зробити усе можливе, щоб зберегти цю прекрасну тварину на нашій планеті", - каже Ден Еверсон один з місцевих захисників дикої природи.

Змія вже зникла зі штату Луїзіана, опинилась під загрозою зникнення у Північній Кароліні, а також поступово зменшує свою чисельність у Південній Кароліні, Міссісіпі та Алабамі. Раніше техаський гримучник був поширений на величезній площі у 90 мільйонів гектарів листового лісу, тепер ця площа зменшилася до 3 мільйонів акрів.

Основними винуватцями зникнення змій захисники природи називають любителів "Зміїного родео" у місті Опп, штату Алабама. Втім мисливці за зміями вважають дивними подібні звинувачення.

"Ці любителі змій просто намагаються розрекламувати власні персони, звинувачуючи нас у тому, що ми, мовляв, знищуємо гримучих змій і врешті дозволимо пацюкам заполонити увесь світ", - розповідає Дон Чайлдре, мисливець і мер міста Опп, яке щорічно збирає до 30 тисяч змієловів на родео.

99% зміїних укусів вчиняють саме гримучі змії. З 8 тисяч отруєних зміями американців, місцеві лікарі щороку не встигають врятувати 12. Тому, навіть якщо певний вид опиняється на межі зникнення, людям все одно дозволено вбивати небезпечну рептилію.

Зараз ви читаєте новину «В Америці вирішують кого рятувати: гримучих змій чи людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути