середа, 23 квітня 2008 10:14

Чому не можна спати з домашнім улюбленцем

Чому не можна спати з домашнім улюбленцем
Тримати собак в спальні, на ліжку і на кухні небезпечно для здоров"я або, щонайменше, негігієнічно. Собаки і інші домашні улюбленці можуть бути переносниками інфекцій, наприклад сальмонельозу.

Про це заявив авторитет в даній області - доктор Фред Ландег, один з найбільш поважаних фахівців в Сполученому Королівстві, який нещодавно покинув пост Головного ветеринарного лікаря Британії, передає LaRepubblica.

Перш ніж залишити посаду, головний ветеринар британського уряду побажав направити попередження всім власникам домашніх тварин: чудово, що вони "домашні", але не забувайте, що вони ще і "тварини".

"Як ветеринарний лікар, - сказав на закінчення доктор, - я б не радив людям тримати собак в спальні". Дослідження, проведене за замовленням британського Департаменту із навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства, підтверджує правоту слів експерта, указуючи на "потенційну небезпеку для здоров"я людини" повсякденного спілкування з собаками.

Проте собаківники упевнені в абсурдності подібних заяв. Посилаючись на дослідження Усесвітньої організації охорони здоров"я, директор однієї з британських асоціацій заводчиків породистих собак Керолайн Кесько стверджує, що присутність поряд з людиною тварин приносить тільки користь їх власникам і не представляє ні для кого ніякої небезпеки.

"Існують безперечна користь від знаходження пліч-о-пліч з собаками, але той, хто живе разом з тваринами, природно, повинен дотримувати розумні гігієнічні вимоги. Необхідний збалансований підхід"- додала вона, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чому не можна спати з домашнім улюбленцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути