Ексклюзиви
середа, 11 вересня 2024 18:22

Чому люди переїдають: дві неочікувані причини

Чому люди переїдають: дві неочікувані причини
Від стресу до нудьги: основні причини переїдання та як їх подолати Фото: pinterest

З переїданням стикаються багато людей, але рідко хто задумується, що її причини можуть бути не тільки у фізичному голоді.

Стрес, емоційна напруга, нестача сну чи навіть звички з дитинства - усе це впливає на наші харчові потреби. Щоб зупинити цей процес, важливо зрозуміти, чому ви переїдаєте, і як це можна контролювати. Можливо вся причина у розмірі вашої улюбленої тарілки.

Розмір тарілки

Наше сприйняття порцій їжі часто залежить від того, на якій тарілці її подано. Якщо взяти велику та маленьку тарілку й покласти на них однакову кількість їжі, порція на великій тарілці здасться значно меншою.

Це явище пов'язане з особливостями нашого візуального сприйняття. Великий простір тарілки "просить" більше їжі для його заповнення, і ми несвідомо додаємо більше їжі. Як показує дослідження Корнельського університету, люди (і дорослі, і діти), які їли з великих тарілок, споживали на 44% більше калорій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зменшують відчуття голоду і корисні для серця: назвали найкращі перекуси протягом дня

Колір тарілки

Крім розміру, колір тарілки також може впливати на кількість споживаної їжі. Учасники дослідження, які їли макарони з білих тарілок, накладали собі на 22% більше їжі, ніж ті, хто використовував червоні тарілки.

Це можна пояснити контрастом між кольором їжі та тарілки. Чим більш помітний контраст, тим менше їжі ми підсвідомо кладемо. На білих тарілках світла їжа, така як макарони, здається меншою, що призводить до переїдання.

Розмір і колір посуду можуть значно впливати на кількість споживаної їжі. Використовуйте менші тарілки та вибирайте посуд із контрастним кольором для того, щоб контролювати порції та зменшити ймовірність переїдання.

Після 40 років багатьом жінкам важко втримувати вагу і мати струнку фігуру. Є кілька простих і ефективних порад, які можуть допомогти жінкам після 40 років підтримувати здорову вагу.

Будьте уважні до розмірів порцій, щоб уникати переїдання. Споживання їжі в помірних кількостях допомагає підтримувати вагу.Високий рівень стресу може призводити до емоційного переїдання.

Зараз ви читаєте новину «Чому люди переїдають: дві неочікувані причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути