Ексклюзиви
вівторок, 27 серпня 2024 12:45

Чому коти кричать під зачиненими дверима

Чому коти кричать під зачиненими дверима
Зачинені двері викликають у кішок величезний стрес Фото: pinterest

Зачинені двері кімнати чи будинку порушують три головні потреби кішки: свободу вибору, контроль і стабільність.

У цьому переконаний консультант з поведінки кішок Інгрід Джонсон.

"Кішки люблять контролювати доступ до важливих для них просторів, що допомагає їм почуватися в безпеці та впевненості Вони за своєю природою допитливі і прагнуть контролювати свою територію, включно з домом своїх господарів". - каже експерт.

Кішки не обов'язково хочуть брати участь у тому, що відбувається за дверима, але їм важливо знати, що відбувається на іншому боці. Крім того, ці тварини люблять увагу своїх власників, і зачинені двері позбавляють їх цього контакту.

Дослідження 2017 року показало, що більшість кішок надають перевагу взаємодії з людиною, а не іншим стимулам, таким як їжа або іграшки. Коли двері зачинені, вони можуть відчувати стрес, оскільки втрачають доступ до знайомого і безпечного місця.

Кішки часто відчувають роздратування перед зачиненими дверима, дряпають їх, нявкають і намагаються проникнути всередину. Ця поведінка пояснюється як еволюційними факторами, так і впливом самих власників. Експерти, серед яких доктор Карен Суеда, сертифікований ветеринарний фахівець з поведінки тварин, зазначають, що кішки переживають через страх втратити щось важливе (FOMO), коли стикаються із закритими дверима.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде, якщо розбудити кота: відповідь вас здивує

Щоб знизити занепокоєння котів, фахівці рекомендують власникам підтримувати послідовність у доступі до зон будинку. Якщо, наприклад, ви не хочете, щоб кішка заходила в певну кімнату, найкраще тримати двері зачиненими постійно, а не тільки за наявності гостей.

Якщо кішка проявляє надмірне занепокоєння, що виражається в гучному нявканні, притиснутих вухах або шипінні, це може бути ознакою справжнього стресу. У таких випадках власникам варто звернутися до ветеринара, щоб виключити можливі проблеми зі здоров'ям.

Щоб зробити свого кота щасливим, треба зовсім небагато.

Для пухнастого улюбленця важливо правильно організувати простір для його життя, підібрати їжу і створити улюблене для нього місце-будинок.

Зараз ви читаєте новину «Чому коти кричать під зачиненими дверима». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути