середа, 03 червня 2009 17:15

Чоловіки і жінки ставляться до сексу неоднаково

Чоловіки і жінки ставляться до сексу неоднаково

Жінки використовують секс, щоб отримати кохання, а чоловіки використовують кохання, щоб отримати секс. Не важливо, хто першим висловив цю ідею, але сьогодні вона вже перетворилася на крилатий вираз. Навіть стала свого роду аксіомою, що пояснює розбіжності в питанні сексу в очікуваннях чоловіка і жінки.

Але що ж відбувається в головах чоловіків і жінок, коли справа йде про секс?

Сучасна жінка відчуває себе не менш вільною у сексі, ніж чоловік. Проте чомусь досі чоловіка, у якого багато коханок, на повний голос шанобливо називають жеребцем, а жінці, яка спить більш ніж з одним чоловіком, часто доводиться виплутуватися з липкого оберемка пліток за її спиною і косих поглядів оточуючих. Звідки така несправедливість?

Думаю, причина подібного ставлення криється в особливостях людської психології. Сексуальна революція, як будь-яка революція, ламає зовнішні прояви певних уявлень, але їй не під силу в одну мить змінити столітні стереотипи і установки людей. Навіть у сучасному світі пам"ять людини (хай на підсвідомому або якомусь генетичному рівні) зберігає стереотип: жінка - це хранителька вогнища, чоловік - мисливець.

Факти сучасної науки теж постають на захист чоловіків. Учені-генетики виявили, що за сексуальний потяг у чоловіків відповідає один єдиний гормон. Багато хто знає його назву - це тестостерон. Жінку ж до статевих відносин вабить не один гормон, а складний комплекс хімічних речовин. Можливо тому, для багатьох чоловіків секс - це звичайна фізіологічна дія, яку можна порівняти, наприклад, з їжею. Для жінки ж секс - це фізичний прояв любові і близькості. Тому жінці важливіша емоційна складова сексу.

Сумно, але виходить, що, скільки б ми не міркували про вірність і моральність, самою природою в чоловіці й жінці закладено неоднакове ставлення до сексу.

Коли чоловік дивиться на жінку, він завжди її оцінює. Далі все розгортається за стандартним сценарієм. Чоловікові, як допитливому дослідникові, хочеться перевірити одну ідею: "ляже чи не ляже вона з ним у ліжко?". Хоча це виглядало блюзніством, але часто в процесі заманювання жінки в ліжко нема ніяких ніжних почуттів. Тут головне - виграти. Якщо жінка виявляється легкою здобиччю, то чоловік, "наситивши" своє самолюбство швиденько зникає з її горизонту. Стійкіша ж "жертва" може змусити чоловіка проявляти неймовірні дива любовного божевілля і навіть переконати його самого в тому, що він закоханий. Але... як тільки заповітна мета досягнута, йому вже нецікаво. Питання було поставлене, на нього дана відповідь - відносини себе вичерпали.

Люди, які затівають цю гру, найчастіше намагаються ствердити своє "я" через секс. Вони роблять це тому, що самі дуже невпевнені у собі. Вони відчувають себе незахищеними і хочуть таким чином підкреслити свою привабливість. Іноді так ведуть себе і жінки. Але мотиви у чоловіків і жінок різні. Якщо чоловіки намагаються ствердити своє чоловіче начало, то жінки - довести всьому світу і самим собі, що вони бажані, що їх можуть любити.

Жінки зазвичай менш закомплексовані і невпевнені у своїй сексуальності. Тому, якщо чоловікові необхідно постійно отримувати підтвердження того, що вони можуть бути цікаві протилежній статі, то жінці буде достатньо компліменту або навіть одного неоднозначного, захопленого погляду. Якщо комплімент отриманий, то самолюбство задоволене.

Як правило, самотня жінка теж розглядає нового знайомого як потенційний любовний об"єкт. Але акценти розставлені трохи інакше. Якщо інтереси чоловіка знаходяться в площині ліжка, то інтереси жінки - в площині шлюбу. Ось і виходить, що для чоловіка секс - це мета, а для жінки - лише засіб.

Проте варто визнати, що окрім фізіологічного задоволення і "загравання" з самолюбством є й щось інше, заради чого людина вступає у сексуальні відносини. Навіть найцинічніших прихильників того погляду, що секс - це лише акт, який можна порівняти з їжею (чи іншим фізіологічним актом), ставить в безвихідь питання, навіщо ж тоді для сексу потрібна друга людина.

Звичайно, ніхто не візьметься спростовувати, що сексуальний інстинкт має ту ж природу, що голод або спрага, але на відміну від них, він піддається контролю з боку людини. Простіше виражаючись, якщо під час обіду "командує балом" шлунок, то сексом (не дивлячись на вагу фізіологічного потягу) все ж таки керує мозок. Тому і для чоловіка, і для жінки головне в сексі - не фізична, а духовна близькість. Це якраз те, що відрізняє людину від тварини.

Двоє людей, які люблять одне одного, для яких секс - це прояв близькості, отримують задоволення абсолютно іншої якості.

За матеріалами terrawoman

Зараз ви читаєте новину «Чоловіки і жінки ставляться до сексу неоднаково». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути