Ексклюзиви
понеділок, 23 червня 2008 14:14

Чоловіче безпліддя передається по спадковості

Чоловіче безпліддя передається по спадковості

У молодих людей, чиї батьки зазнавали труднощі із зачаттям дитини, в насінній рідині виявилося мало активних сперматозоїдів, що забезпечують зачаття. Учені вважають це ще одним доказом того, що безпліддя частково пов"язане зі спадковістю людини.

У дослідженні взяли участь 311 чоловіків з Данії у віці від 18 до 21 року. Учені з"ясували, що батькам всіх учасників знадобилося більше року для зачаття дитини у зв"язку з маленькою кількістю сперматозоїдів або недоліком здорових чоловічих статевих кліток в спермі батьків.

Результати деяких досліджень доводили, що погані характеристики сперми частіше зустрічаються у чоловіків, чиї матері проходили курси лікування від безпліддя. Хоча невідомо, що впливає на склад насінної рідини: спадковість або лікування, отримане матір"ю.

У даному дослідженні взяли участь тільки ті молоді люди, батьки яких не лікувалися з приводу безпліддя. Аналіз сперми учасників показав, що у учасників з поганою спадковістю зниження концентрації сперматозоїдів в насінній рідині, а також недолік нормальних, здатних до запліднення, сперматозоїдів зустрічалися на 22% частіше в порівнянні з чоловіками, батьки яких були здорові.

Якщо безпліддя дійсно пов"язане зі спадковістю, то його поширеність в популяції зростатиме, прямо пропорціонально кількості пар, які страждають від безпліддя і які вдаються до допомоги репродуктивної медицини.

Але для підтвердження цієї гіпотези необхідне проведення подальших досліджень з великою кількістю учасників, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіче безпліддя передається по спадковості». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути