субота, 05 травня 2018 11:38

Цієї ночі можна побачити один із найбільших зорепадів

Цієї ночі можна побачити один із найбільших зорепадів
Найбільший зорепад можна спостерігати 6 травня Фото: dariknews.bg

У ніч на 6 травня відбудеться наймасовіший весняний зорепад. Це пік високоактивного метеорного потоку Ета-Аквариди або як його ще називають Травневі Аквариди. Можна буде побачити від 10 до 85 метеорів на годину.

Це циклічне астрономічне явище, яке спостерігається щороку з 19 квітня по 28 травня. Уперше його було описано в 1870 році.

Астрономи стверджують, що пік метеорного потоку настане ближче до ранку 6 травня (приблизно з 3:00 до 4:00 за Києвом).

Особливість зорепаду Ета-Аквариди також у його походженні. Метеорний потік утворюється легендарною кометою Галлея, чию орбіту Земля двічі перетинає протягом року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть побачити перший весняний зорепад

Комета Галлея - одна з найбільш відомих комет, єдина яку добре видно з Землі неозброєним оком. Вона була першою кометою, для якої визначили еліптичну орбіту і встановили періодичність повернень. Комета повертається до Землі кожні 75-76 років, і ця подія завжди була однією з найбільш очікуваних в астрономії.

Востаннє її споглядали в небі в 1986 році, проте це була найменш вражаюча поява комети, оскільки її від поглядів землян затуляло Сонце. Проте наступного разу, в 2061 році, астрономи стверджують, що ніщо не завадить людству вдосталь насолодитися проходженням небесного тіла.

За словами астрологів, Аквариди впливають і на творчі сторони особистості. Вони особливо допоможуть тим особам, у яких спостерігається творча криза.

Також Аквариди можуть загострити або розвинути інтуїцію. Тому астрологи рекомендують, поки триває зорепад, прислухатися до свого внутрішнього я і піти в нього на поводі.

Водночас не варто ухвалювати поспішних вчинків чи рішень. Це може призвести до фатальних наслідків. Краще все попередньо зважити, звернутися за порадою до близьких людей або компетентної думки.

Зараз ви читаєте новину «Цієї ночі можна побачити один із найбільших зорепадів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути