вівторок, 13 травня 2008 16:31

Чим шкідливі енергетичні напої

У європейських нічних клубах коктейль з енергетичного напою RedBull з горілкою належить до фаворитів. Молоді люди особливо цінують комбінацію з алкоголю і збудливого енергетика - так можна всю ніч залишатися під кайфом і при цьому невтомно танцювати.

Федеральний інститут оцінки ризику в Німеччині застерігає, як повідомляє "Шпігель", що змішані з алкоголем енергетичні напої, можуть бути дуже небезпечними для здоров"я. Перш за все, призвести до порушень ритму серця, судомних припадків і відмови нирок. Вже зафіксовано декілька смертельних випадків. Одна людина померла до прибуття лікарів швидкої допомоги, після того, як випила такий коктейль. Інший 18-річний хлопець для концентрації уваги при підготовці до здачі іспиту на водійські права, протягом декількох днів випив велику кількість банок з RedBull. У наслідок набряку мозку і легенів у нього наступив колапс.

За повідомленням німецьких журналістів, токсикологічні центри у ФРН мають в своєму розпорядженні інформацію про небажані побічні дії таких напоїв. Проте, необхідно сказати, що до цих пір ще невияснено, якими причинами може бути викликаний фізична шкода здоров"ю і чи дійсно енергетичні напої є причиною летальних результатів.

У рекомендації призначеною для уряду, Федеральний інститут оцінки риски радить не змішувати енергетичні напої з алкоголем, а також утриматися від активного заняття спортом після його вживання. Дітям і вагітним жінкам зовсім слід відмовлятися від вживання енергетичних напоїв. Лідер продажів - RedBull рекламується як продукт, який "заряджає енергією".

Парламентський державний секретар в Міністерстві захисту прав споживачів Улла Хайнен закликала до діалогу між виробниками напоїв і Федеральним інститутом оцінки ризику: "Я чекаю, що виробники перевірять свою продукцію і вкажуть на можливі небезпеки".

Про можливий ризик від вживання енергетичних напоїв, таких як "Ред Бул", велися дискусії ще до впровадження їх на ринок. У деяких країнах виробники зобов"язані писати на банках попередження про можливу шкоду від вживання енергетиків. Через вміст в напої кислоти аміносульфону таурину, у Франції його навіть класифікували як медикамент. Проте, дане обмеження на продаж було скасоване лише кілька тижнів тому, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чим шкідливі енергетичні напої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути