Ексклюзиви
субота, 05 квітня 2008 11:24

Чим небезпечна гімнастика для дітей

Американський Центр Досліджень Травм\center forInjuryResearchandPolicyatTheResearchInstituteatNationwideChildren"sHospital опублікував результати аналізу травмонебезпечності гімнастики. Як виявилось, цей вид спорту, що зазвичай вважається "безпечним" для дітей, насправді серйозно загрожує їх здоров"ю.

В цілому по США, спортивною і художньою гімнастикою займаються близько 600 тис. дітей і підлітків. Аналіз статистики американських лікарень, що лікують 6-17-річних дівчаток і дівчат в період з 1990 по 2005 рік, показав, що в середньому, щорічно фіксується майже 27 тис. серйозних травм у гімнасток. Більш того, кількість "катастрофічних" травм (потенційно здатних призвести до інвалідності і навіть смерті) в гімнастиці така сама, як в хокеї на льоду.

Юні гімнасти в більшості випадків отримують травми не під час занять з тренером, а під час ігор або змагань. Дівчатка отримують більше травм, і ці травми серйозніші, ніж у хлопчиків. Найбільш "травмонебезпечний" вік - 12-17 років. Детальний опис дослідження буде опублікований журналом Pediatrics.

За даними державних Центрів Контролю і Профілактики Забольованій\centers forDiseaseControlandPrevention, в США приблизно 30 млн. дітей щорічно займаються різними видами спорту. 3.5 млн. з них щорічно звертаються за медичною допомогою для лікування травм і поранень, отриманих під час спортивних занять. Статистика всіх видів спорту показує, що більшість травм отримуються під час тренувань, а не змагань. Найбільш часті травми у дітей і підлітків, що займаються груповими видами спорту, проте найбільш серйозні травми, як правило, отримують прихильники індивідуальних видів спорту. Більшість невеликих травм отримують діти 5-14-ти років, підлітки 14-17-річного віку травмуються рідше, але їх травми, як правило, серйозніші, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Чим небезпечна гімнастика для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути