середа, 29 січня 2014 18:45

Черкаський міліціонер "дотримався" закону про міліцію

Автор: автор: Український Щитоносець
 
Люди з різних континентів люблять сміятися з законів, що прийняті в різні часи в Індіані, Каліфорнії, Техасі й інших штатах Америки. В тій державі діє прецедентне право, тож коли людина добилася чогось у суді - його рішення автоматично поширюється на аналогічних справи у судах нижчої або тотожної інстанції. А позаяк право й судова система у Штатах - речі давні, то й рішень нагромадилося немало.

Зі змісту багатьох американських законів видно, наскільки давно їх ухвалювали: в Небрасці загрожує арешт людям, чиє дитя гикатиме під час служби у церкві.

По деяких із них можна скласти уявлення, наскільки вигадливі громадяни тієї країни: в Каліфорнії офіційно заборонено заїжджати на велосипеді в басейн.

В Арізоні, наприклад, є злочином носити морозиво в кишенях, плюватися при жінках, носити в церкву наклеєні вуса і з'являтися на вулицях у масці. От, це вже ближче до нас. Як і закон у Монтані, який каже, що семеро індіанців, які зібралися разом, вважаються бандою, що загрожує мирним жителям. Ця ж норма нібито дозволяла стріляти в них без попередження.

Не менше веселить закон Небраски, який забороняє ловити китів. Щоб було смішно, достатньо знати, що ні з яким морем Небраска не межує, не кажучи вже про океан, а в менші водойми ці тварини не запливають. З подібної опери рибка, виготовлена товариством "Львівморепродукти", яку можна "зловити" у київських крамницях. Але ще й не таке буває. Козацька чайка "Presviata Pokrova", що обійшла в 90-их минулого століття десятки країн, зареєстрована саме в "морському" місті Львів, де її зробили.

В Алабамі заборонено водити машину босим. Закон, однак, дозволяє їхати по зустрічній смузі, якщо включити фари. Чогось одразу згадується відеореєстратор Тетяни Чорновол.

Автор: автор: Український Щитоносець
 
І в Україні теж багато законів видаються в тому чи іншому контексті смішними. Розглянемо тільки один уривок. Закон про міліцію. Стаття 5. Другий абзац. Дивіться, який смішний закон:

"Міліція поважає гідність особи і виявляє до неї гуманне ставлення, захищає права людини  незалежно від її соціального походження, майнового та іншого стану, расової та національної належності, громадянства, віку, мови та освіти, ставлення до релігії, статі, політичних та інших переконань. При звертанні до громадянина працівник міліції зобов'язаний назвати своє прізвище, звання та пред'явити на його вимогу службове посвідчення".

І як у кожному анекдоті, найсмішніше - в самому кінці: "У взаємовідносинах з громадянами працівник міліції повинен виявляти високу культуру і такт".

Ось як міліціонери втілюють засвоєне в роботі:

Напевно, за цією відеоінструкцією МВС може проводити вишкіл своїх курсантів.


Зараз ви читаєте новину «Черкаський міліціонер "дотримався" закону про міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути