субота, 27 вересня 2008 18:26

Через два роки в інтернеті закінчаться IP-адреси

Через два роки в інтернеті закінчаться IP-адреси
Один із засновників інтернету Вінт Серф виступив із заявою про те, що в Мережі закінчуються інтернет-адреси, що дозволяють комп"ютерам ідентифікувати один одного і вступати в комунікації.

Кожному комп"ютеру у всесвітній мережі привласнюється індивідуальна IP-адрес. Але на даний момент в інтернеті спостерігається недолік адрес. За прогнозами Серфа, якщо провайдери не поспішать перейти на нову систему протоколів, то через два роки багато хто залишиться без інтернет-зв"язку.

Відомо, що інтернет-протокол четвертої версії (IPv4), розроблений Серфом і його колегами, забезпечує 4,2 млрд адрес. Але за нинішнього зростання підключених до інтернету пристроїв, включаючи мобільні телефони, у вільному доступі залишилося менше 14% від цієї кількості. А це говорить про те, що вже до 2010 року IP-адреса можуть закінчитися.

Фахівці заявляють, що вже розроблена нова система під назвою IPv6 (інтернет-протокол шостої версії), в якій використовуються 128-бітові числа, і яка може забезпечити 340 трлн різних адрес. Ймовірно, людству в найближчі десятиріччя буде потрібно не менше.

Планується, що дві системи працюватимуть в тандемі, і адреси, привласнені в рамках протоколу IPv4, продовжуватимуть нормально функціонувати. Але якщо система IPv6 не буде прийнята, то ті, хто нею користуватиметься, зіткнуться з проблемами у з"єднанні з всесвітньою павутиною.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Через два роки в інтернеті закінчаться IP-адреси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути