середа, 03 вересня 2008 14:42

Чим шкідливий оральний секс

Чим шкідливий оральний секс
Британські експерти прийшли до висновку, що оральний секс збільшує ризик захворювання на рак гортані. Вони відзначили, що через такий вид сексуального контакту чоловік наражається на небезпеку заразитися вірусом папіломи людини (ВПЛ), що також викликає рак шийки матки у жінок.

Учені упевнені, що оральний секс призводить до розвитку злоякісної пухлини набагато частіше, ніж куріння або вживання алкоголю, і вбиває 1700 людей на рік.

Згідно з результатами дослідження, ризик захворювання на рак гортані збільшується у чоловіків і жінок, які займалися оральним сексом більш ніж з шістьма партнерами, в 8,6 разів. У курців ступінь такої небезпеки збільшується в три рази, у людей, які п"ють - в 2. Дослідники порівняли 100 чоловіків і жінок, які страждають на рак горла, з 200 здоровими людьми, зважаючи на їхнє сексуальне життя.

Вони з"ясували, що заняття оральним сексом не завжди означає, що ви отримуєте вірус ВПЛ. Але ті, хто дійсно підчепив його, в 32 рази ймовірніше захворіють на рак гортані, що також зачіпає мигдалини і задню частину язика. Дивно, люди, які не заражені ВПЛ, не схильні до підвищеного ризику захворювання на рак гортані, навіть якщо вони палять і п"ють.

Досі експерти вважали, що цигарки та випивка були основними причинами, що призводили до захворювання на рак гортані. Проте, за словами дослідника Мора Джіллісона з лікарні Джона Хопкінса в Балтіморі, саме цей вірус найбільше підвищує ризик утворення злоякісної пухлини. Дослідник відзначив, що чоловіки можуть понизити ризик для своїх партнерок, надягаючи презервативи під час орального сексу.

Приблизно 4600 британців захворюють на рак гортані щороку. Доктор Джулі Шарп з організації Cancer Research UK заявила: "Оскільки це було невелике дослідження, необхідно проводити подальші дослідження. Попередні роботи показували, що після певного віку основною причиною ракових захворювань є куріння і вживання алкоголю. Тим часом дослідження показало, що вакцинація проти вірусу ВПЛ може зупинити розвиток раку шийки матки в 98% випадків, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Чим шкідливий оральний секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути