понеділок, 29 серпня 2011 12:48

Британка народила дитину після стерилізації

Британка народила дитину після стерилізації

42-літня Менді Девіс із Південного Йоркшира через фінансові труднощі та власний вік вирішила пройти стерилізацію. На той момент у неї вже було четверо дітей. Однак процедура виявилася не настільки ефективною, як запевняли лікарі. Жінка завагітніла вп'яте, пише The Daily Mail.

Дитина народилась на тиждень раніше визначеного терміну. Щоб уникнути ще однієї вагітності чоловік Менді Девіс уже пройшов вазектомію (операцію, при якій проводиться перетиснення або видалення фрагмента сім'явивідних проток). Потрібно зазначити, доктор Девід Хікс, співробітник госпіталю Барнслі, в якому жінка проходила стерилізацію, одразу прокоментував ситуацію: йому не доводилося чути про те, щоб жінка вагітніла після стерилізації.

Мова йде про лапароскопічну стерилізацію. Вона проводиться під загальним наркозом. Хірург використовує маленьку камеру і ставить затискачі на кожній матковій трубі, щоб яйцеклітини не могли потрапити в матку. Цей метод називається кліпірування маткових труб. Після видалення затискачів, в принципі, залишається ймовірність вагітності. Більшою ефективністю відрізняється переріз маткових труб. Після цього навіть при бажанні відновити прохідність маткових труб це зробити вкрай складно та малоймовірно.

Зараз ви читаєте новину «Британка народила дитину після стерилізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути