Ексклюзиви
середа, 17 грудня 2008 20:45

Блакитне освітлення вулиць запобігає самогубствам та злочинам

Японці дійшли висновку, що блакитне освітлення вулиць запобігає спробам суїциду та вуличним злочинам. Це спостереження знаходить все більше й більше підтверджень.

Дійшло до того, що японські залізничники збираються змінювати ліхтарі на платформах. Вони вважають, що в цьому випадку менше людей будуть кидатися під поїзди.

Нагадаємо, у місті Глазго (Шотландія) в 2000 році встановили нову вуличну ілюмінацію синього кольору. Пізніше було виявлено, що в районах, підсвічених блакитним світлом, різко знизилася кількість злочинів.

В 2005-му році поліцейські префектури Нара в Японії повторили той же трюк і з"ясували, що злочинність знизилася на 9%. Слідом за ними пішло "перефарбування" інших районів, вже в національному масштабі.

У лютому 2008 року приватна залізнична компанія Keіhіn Electrіc Express Raіlway змінила колір ліхтарів на кінцях платформи станції Гумьодзі (Gumyōji) у Йокогамі. Раніше тут фіксувалося по кілька самогубств на рік, але з лютого не відбулося жодного такого інциденту.

За деяким даними, блакитний та синій кольори справді заспокоюють людину. Однак цей колір є досить незвичайним для освітлення вулиць. А тому людина (нехай на підсвідомому рівні) може просто побоюватися вчиняти злочин або самогубство під такою незвичайною ілюмінацією. Відповідно, повністю покладатися на те, що порушників порядку відлякає лише світло, до деякої міри небезпечно, повідомляє Membrana

Зараз ви читаєте новину «Блакитне освітлення вулиць запобігає самогубствам та злочинам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути