пʼятниця, 19 серпня 2011 15:25

Астронавти NASA виклали фото свого планкінгу в космосі

Астронавти NASA виклали фото свого планкінгу в космосі

Астронавти приєднались до популярної фотографічної розваги - планкінгу. У космічній фотосесії на МКС взяли участь чотири людини: Майк Фоссум, Даг Херлі, Рон Гаран і ще один представник екіпажу, ідентифікувати якого не вдалося. Знімок планкінгу в невагомості можна подивитись на сайті NASA.

Сенс планкінгу полягає в наступному. Учасник або учасники розваги лягають на живіт обличчям вниз, витягнувши руки вздовж тіла; а інша людина повинна їх сфотографувати. При цьому чим незвичніше місце вибране для планкінгу, тим успішнішими й смішнішими стають світлини.

Планкінг, продемонстрований астронавтами, цінний тим, що виконаний у невагомості. Проте обрані членами космічної експедиції пози свідчать про те, що астронавти не повністю зрозуміли правила планкінгу - на фотографії видно, що всі вони "лежать", витягнувши руки вперед, тоді як канони вимагають, щоб верхні кінцівки розташовувались уздовж тіла.

Планкінг був започаткований англійцями Гаррі Кларксоном та Крістіаном Ленгдоном 1997 року, але пік розквіту цього захоплення припав на кінець 2000-х років. В Україні цей напрям набирає усе більших обертів. Представники молодіжного руху навіть хочуть створити український клуб планкерів. Крім того, активні "планкери" вже придумали розважальну програму до Євро-2012.

На сьогодні популярність набирають і інші фотоманіі, наприклад, оулінг (імітація пози сови) і хорсменінг (імітація обезголовленого тіла, що була започаткована ще в 1920-х роках).

Зараз ви читаєте новину «Астронавти NASA виклали фото свого планкінгу в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути