Ексклюзиви
четвер, 01 вересня 2011 15:57

Астронавт у космічному кораблі написав пісню та зняв відеоекскурсію

Астронавт у космічному кораблі написав пісню та зняв відеоекскурсію

Астронавт НАСА Рон Гаран, повернення якого з МКС на Землю відкладено через аварію з "Прогресом", написав про це пісню і разом з колегами зняв імпровізовану відеоекскурсію по станції, щоб підбадьорити всіх, кого засмутили новини про "космічні" проблеми.

Гаран виклав у своєму блозі відеоролик, в якому інший астронавт НАСА, Майк Фоссум, шукає його на станції з відеокамерою, попутно показуючи, якою великою МКС стала за час роботи. У ролику знялися також японський астронавт Сатосі Фурукава і російські космонавти Андрій Борисенко, Олександр Самокутяєв і Сергій Волков.

У кліпі Фоссум знаходить Гарана у пристикованому до станції "Союзі", на якому Гаран, Самокутяєв і Борисенко повинні повернутись на Землю. Таким чином, американські астронавти виявляються "людьми, які забрались найвище в світі", ("Союз" пристикований до станції "зверху").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астронавти NASA виклали фото свого планкінгу в космосі

"У мене МКС-блюз, не знаю, що я буду робити, мені тільки що сказали, що ми не летимо додому", - співає Гаран, граючи на гітарі.

"Це все, що я поки зміг скласти, але хороша новина в тому, що в мене буде достатньо часу на те, щоб дописати пісню. Приходь місяців через два, ти знаєш, де мене знайти", - жартує астронавт.

У коментарі до відеоролика Гаран пише, що як тільки астронавти й команда НАСА на Землі дізналися, що повернення експедиції 28 на Землю відкладається, додатковий час роботи на станції відразу стали називати "Експедиція 28.1".

"Я хотів зробити щось веселе, щоб нагадати всім, що ми всі впораємось з цим разом, тому попросив Майка допомогти мені трохи посміятись над нашою ситуацією", - пише астронавт.

Він також зазначив, що ролик був знятий ще до того, як стало відомо, що станцію, можливо, доведеться перевести в безпілотний режим. За словами Гарана, астронавти "сподіваються, що до цього справа не дійде".

Зараз ви читаєте новину «Астронавт у космічному кораблі написав пісню та зняв відеоекскурсію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути